Plastic Peen     Plastic Peen, door Kunstschool Artiance, speciaal voor expositie ‘Ode aan de Hollandse Groenten’.

Holandse groenten

Deze reusachtige plastic peen is onderdeel van de nieuwe tijdelijke expositie Ode aan de Hollandse Groenten. Hiervoor werkt het museum samen met verschillende ateliers uit de regio met kunstenaars met een 'afstand tot de arbeidsmarkt' en hobbykunstenaars. Alle kunstenaars brengen door uiteenlopende kunstwerken een eigen ode aan de Hollandse groenten.

William

Kunstenaar William de Weert maakt bij Artiance graag ruimtelijke objecten. Daarbij gebruikt hij vaak materiaal dat hij recyclet. In dit geval werkte hij met papier-maché. Onlangs hadden deelnemers van de kunstschool een project gedaan over afval. William is geraakt door de plasticvervuiling van de aarde. Dubbele of onnodige verpakking zijn hem een doorn in het oog. Met deze reuzenpeen drukt William zijn afkeur uit tegen per stuk verpakte groenten. William ziet de peen liever plain.

In het echt

Wil je deze prachtige vaas en alle andere fantastische kunstwerken van de expositie Ode aan de Hollandse Groenten in het echt zien? Zodra het museum weer open mag verwelkomt het je graag.

Locatie

Museum BroekerVeiling

Museumweg 2
1721 BW Broek op Langedijk
Route plannen Route plannen

Museumkaart geldig

Bezoek museumpagina

Nog meer ontdekken