mij | museum ijsselstein

Schrijfworkshop en ontbijt

Zondag 2 juni van 10 tot 12:30 uur

Workshop

Op zondag 2 juni organiseert Museum IJsselstein een inspirerende schrijfworkshop met een heerlijk ontbijt. Meld je snel aan!

De Kajuit in Museum IJsselstein

Het pand waar Museum IJsselstein gevestigd is deed van 1973 – 1987 dienst als jeugdsoos De Kajuit. Met de tentoonstelling De Kajuit en de (kunstzinnige) tijdgeest van de jaren ‘80 blikt het museum terug op die tijd.

In de sfeer van de jeugdsoos die er is gecreëerd organiseert Museum IJsselstein op 2 juni 2024 Het Schrijversontbijt De Kajuit. Ze zetten de ontbijt- en schrijftafels midden in de expositie. Met aan de ene kant de gezelligheid en het thuisgevoel dat voor de bezoekers van de jeugdsoos zo herkenbaar was. En aan de andere kant de kunst van de leeftijdsgenoten van de Kajuit-bezoekers.

Schrijversontbijt en workshop

De ochtend begint met een heerlijk ontbijt die vloeiend overloopt in een inspirerende schrijfworkshop. Al schrijvend worden de schijnwerpers gericht op de jongerencultuur van de jaren ’80 en de kunstenaars die in die tijd tot bloei kwamen. Aan de hand van creatieve schrijfopdrachten word je meegenomen naar de muziek van die tijd. Naar de kunst die toen ontstaan is en bijzondere momenten die deze periode voor jou definiëren.

Het museum is tijdens de workshop nog niet geopend voor publiek. Een ideale omgeving om in alle rust al schrijvend te dwalen door de expositie. In de workshop zit een pauze met tijd voor een kop koffie of thee en ruimte om verder kennis te maken met de andere deelnemers.

Ervaring met schrijven is niet nodig om deze workshop met plezier en verrassende resultaten te volgen. De workshop wordt gegeven in het Nederlands maar schrijven mag in iedere taal die je beheerst of leuk vindt. Het delen van je teksten tijdens de workshop is niet verplicht.

Bezoekersinformatie

Toegang

Let op: vooraf reserveren is nodig

Datum & tijd

Zondag 2 juni van 10 tot 12:30 uur

Locatie

mij | museum ijsselstein

Walkade 2-4
3401 DS Ijsselstein
Route plannen Route plannen

030 - 68 86 800

Vandaag open van 13:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
ma - di Gesloten
wo - za 13:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden

Nog meer ontdekken