Kunstmuseum Den Haag

Kunst op Zondag - Theo Jansen

zondag, 26 juni 2022

Deze activiteit is afgelopen.

Op zondag 26 juni draait het Kunstmuseum om kunstenaar Theo Jansen. De indrukwekkende geraamtes, zelfstandig bewegend in het wind: de strandbeesten wandelen regelmatig langs de Haagse kustlijn. Volg een lezing door Theo Jansen zelf, ontmoet hem, stel je vraag of maak een eigen strandbeest.

Kunstenaar Theo Jansen vertelt in een lezing van 1 uur over zijn op de wind wandelende strandbeesten van pvc-buizen. Hoe zijn de strandbeesten ontstaan? Hoe zijn ze in de loop der jaren geëvolueerd en hoe ziet de toekomst eruit?

Ontmoet Theo Jansen

Heb je een vraag voor Theo Jansen? Tussen 15 en 15.30 uur is Theo aanwezig in de Projectenzaal van het Kunstmuseum om je vragen te beantwoorden over de indrukwekkende strandbeesten.

Signeersessie

Theo Jansen signeert tussen 16 en 16.30 uur zijn nieuwste boek Strandbeesten – The New Generation bij de Vriendenbalie in de Tuinzaal van het Kunstmuseum. Reserveer een gratis ticket om zeker te zijn van een gesigneerd boek, dat je wel eerst zelf hebt gekocht.

De Jongensdroom

De documentaire De Jongensdroom volgt Theo Jansen bij zijn indrukwekkende testen op het strand en tijdens reizen naar Japan en Amerika, in de hoop dat zijn wezens niet alleen erkenning krijgen van het publiek, maar ook van museumcuratoren. Onderwijl vertelt hij steevast levendig over zijn strandbeestenevolutie en de soms wankele balans met zijn privéleven.

Open Familieatelier

Zondag 26 juni staan de strandbeesten van Haagse kunstenaar Theo Jansen centraal tijdens het Open Familieatelier. Kinderen en volwassenen kunnen tussen 12-16 uur samen een strandbeest maken. Met gebruik van bijzondere materialen, zoals papieren buisjes, ijzerdraad, houtjes en touw, ga je beeldend aan de slag. Er zijn verschillende werkbladen om te knippen en te plakken. Ga je liever driedimensionaal aan de slag? Laat je inspireren door de strandbeesten die overal te zien zijn in en om het museum en maak er zelf een op je eigen manier.

Deze activiteit is afgelopen. Je kunt hier niet meer aan deelnemen.

Bekijk alle actuele activiteiten op Zien & doen

zondag, 26 juni 2022