Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open tot 16:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
wo - vr 11:00 - 16:00 uur
za (Koningsdag) Gesloten
zo 11:00 - 16:00 uur
ma Gesloten
Bekijk alle openingstijden
Rosendael 1
6891 DA Rozendaal
Route plannen Route plannen

026 - 36 44 645

Kasteel Rosendael met daarbij een schitterend landschapspark
In het kasteel is een bijzondere collectie te bewonderen

Terug naar de tijd van de Gelderse hertogen, waar de bedriegertjes je misleiden. Het kan in kasteel en park Rosendael. De middeleeuwse donjon is de grootste die in Nederland bewaard is gebleven.

Op avontuur

In kasteel en park Rosendael ligt avontuur op de loer. Duik terug in de tijd waarin er nog hertogen leefden in het kasteel. Pas wel op, anders word je misleid door de bedriegertjes. Dat zijn waterstraaltjes die onverwacht omhoogschieten. Struin door het park met de schelpengalerij, de theekoepel en de kettingbrug.

Donjon

Het kasteel is bekend om zijn middeleeuwse donjon, een versterkte woontoren. Dat is de grote ronde toren van het kasteel, zelfs de grootste in Nederland.

Praktisch

Van dinsdag t/m zondag zijn winkel en park van 11:00 uur tot 17:00 uur geopend. Op zaterdag en zondag is het kasteel op eigen gelegenheid te bezoeken van 12:00 uur tot 15:00 uur. Van dinsdag t/m vrijdag zijn er rondleidingen mogelijk door het kasteel. De maanden juli & augustus is de winkel en het park ook geopend op maandag.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Restaurant
  • Drinken
  • Parkeergelegenheid voor auto's
  • Museumwinkel
Meer informatie op de museumsite
Elisabeth

Elisabeth door Paulus Moreelse

In de tweede salon van Kasteel Rosendael pronkt een echte Moreelse: het portret van Ermgard Elisabeth van Dorth. Het borststuk stelt haar voor in rijke kleding, met opstaande kraag en imposante juwelen.

Nog meer ontdekken