Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open van 10:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
za 10:00 - 17:00 uur
zo 12:00 - 17:00 uur
ma - do 10:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden
Kleinzand 16
8601 BH Sneek
Route plannen Route plannen

0515 - 41 40 57

Kids proof
Gevel Fries Scheepvaart Museum van buurhuizen
Het Fries Scheepvaart Museum in Sneek
Gezinsrondleiding in het Fries Scheepvaartmuseum
Een gezinsrondleiding in het museum

Het Fries Scheepvaart Museum is een reis door de historie van de Friese scheepvaart én die van de stad Sneek en omgeving. Van skûtsjesilen en de Friese zeemacht tot de Sneker Waterpoort.

Scheepsmodellen

In de scheepvaartafdeling is aandacht voor de Friese kustvaart, de binnenvaart (met skûtsjes bijvoorbeeld), de beurtvaart, de visserij, de vrachtvaart, de scheepsbouw en de Friese Admiraliteit. Uniek is de afdeling pleziervaart met oude en moderne zeiljachten. De ruggengraat van de collectie wordt gevormd door zo'n 300 scheepsmodellen en enkele echte schepen.

Stijlkamers

In de Sneker Oudheidkamer krijg je een beeld van de woon- en leefcultuur van kooplieden uit Sneek en de Friese Zuidwesthoek. Negen stijlkamers tonen diverse interieurs uit de 18e en 19e eeuw: van chique eetkamer tot de opkamer van een boerderij. Ook bijzonder is de ijszaal, die in het teken staat van het schaatsen. De verhalen die bij deze voorwerpen horen, worden op verschillende manieren verteld. Met zaalbladen bijvoorbeeld, audiotours en multimedia (films). Voor kinderen is er het Kindermuseum.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Museumwinkel
  • Parkeergelegenheid voor auto's
Meer informatie op de museumsite

Nog meer ontdekken