Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open van 11:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
do - vr 11:00 - 17:00 uur
za (Koningsdag) 13:00 - 17:00 uur
zo 13:00 - 17:00 uur
ma - di Gesloten
Bekijk alle openingstijden
Bowlespark 1a
6701 DN Wageningen
Route plannen Route plannen

0317 - 42 14 36

Buitenkant van de Casteelse Poort
Historisch Museum De Casteelse Poort in Wageningen
Binnen in Historisch Museum De Casteelse Poort
Ontdek verschillende exposities

De Casteelse Poort in Wageningen geeft een boeiend verslag van het ontstaan van het stadje aan de Rijn. In twee permanente exposities leer je meer over de plaatselijke historie en oorlogsgeschiedenis.

Wageningen

De Casteelse Poort is het cultuurhistorisch centrum van Wageningen. Het museum geeft een boeiend verslag van het ontstaan van het stadje aan de Rijn. Met maquettes, schilderijen, foto’s en oude voorwerpen. De Casteelse Poort presenteert naast tijdelijke tentoonstellingen twee permanente exposities.

5.000 jaar geschiedenis

In De geschiedenis van Wageningen komt 5.000 jaar plaatselijke historie aan bod. Door haar strategisch belangrijke plek kende Wageningen veel oorlogsgeweld. In de Tweede Wereldoorlog stond ze in de vuurlinie. Maar hier werd ook de vrede getekend. Deze periode wordt belicht in de permanente expositie Wageningen '40-'45.

Duitse capitulatie

In eigen land is Wageningen vooral ook bekend als de plaats waar in 1945 de Vrede van Wageningen is gesloten. In het museum is hierover een vaste expositie te zien. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog werd de stad uitgekozen om er de Duitse capitulatie te aanvaarden. Omwille van de naam is daarvoor hotel De Wereld gekozen. Met trots noemt Wageningen zich de Stad van de Bevrijding.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Parkeergelegenheid voor auto's
  • Museumwinkel
Meer informatie op de museumsite

Nog meer ontdekken