Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open van 12:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
zo 12:00 - 17:00 uur
ma Gesloten
di - vr 10:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden
Schoolstraat 29B
9285 NE Buitenpost
Route plannen Route plannen

0511 - 54 12 53

Hoofdingang van De Kruidhof
De verkooptuin van De Kruidhof met een ruim assortiment bloemen, planten, kruiden en boompjes
De kinderspeeltuin van de Kruidhof
Voor kinderen is De Kruidhof een waar speelparadijs!
Winkel van De Kruidhof vol met prachtige tuinproducten, voedingsproducten en tuinaccessoires
Botanische tuin De Kruidhof

De Kruidhof is de grootste kruidentuin van Nederland. Geniet van de 17 thematuinen, elk met hun eigen unieke plantencollecties en bijzonderheden. In totaal groeien er zo'n 2000 plantensoorten.

Verwen je zintuigen op De Kruidhof!

Botanische tuin De Kruidhof in Buitenpost, liggend naast het station (aan het spoor tussen Groningen en Leeuwarden) is de grootste botanische tuin van Noord-Nederland en staat garant voor een verrassend dagje uit voor jong en oud.

19 thematuinen Geniet op het vier hectare grote terrein van zeventien prachtige thematuinen, elk met zijn eigen unieke plantencollectie en bijzonderheden. Daarnaast beschikt De Kruidhof over de grootste collectie geneeskrachtige kruiden van West-Europa.

IJstijdenmuseum Het IJstijdenmuseum, onderdeel van De Kruidhof, is ook zeker een bezoekje waard. Stap terug in de tijd en laat je verrassen en verwonderen door de prachtige beelden en verhalen. Ook voor kinderen zeer de moeite waard.

Leuk voor kinderen Er is meer voor kinderen. De Kruidhof beschikt over een prachtige, natuurlijke speeltuin en er is sinds dit jaar een nieuwe (gratis) educatieve speurtocht.

Eettuin Even bijkomen van alle indrukken? Dat kan met een verse kop koffie of een heerlijke lunch in de Eettuin. Ook voor een familiefeest, bruiloft of een personeelsuitje is de Eettuin uitermate geschikt.

Winkel Voor een blijvende herinnering aan De Kruidhof kun je terecht in de fraaie winkel met streek- en tuinproducten. De verkooptuin staat vol met prachtige bloemen, planten en (fuit)bomen uit eigen collectie.

Meer weten? Kijk op www.dekruidhof.nl voor meer informatie.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Restaurant
  • Drinken
  • Parkeergelegenheid voor auto's
  • Museumwinkel
Meer informatie op de museumsite
Silence of the Bees

Help de bij

In De Kruidhof vind je 5 unieke bijenhotels voor solitaire bijen. Allemaal met hun eigen vorm, kleur en afmeting. De bijenhotels zijn ook bedoeld als inspiratie. Help jij de bij?

Zien & doen in Botanische Tuin De Kruidhof

Nog meer ontdekken