ARTIS-Micropia

Cursus: Microben, voeding en gezondheid

Wekelijks op woensdag t/m 10 december van 19 tot 21 uur

Overige

Tijdens deze vierdelige cursus ontdek je de fascinerende wereld van microben in voeding en gezondheid. Je leert hoe microben niet alleen nuttig, maar ook verrassend lekker en innovatief zijn.

De cruciale rol van microben

Mens en microbe zijn onlosmakelijk verbonden. Hoewel we ze met het blote oog niet kunnen zien, werken we elke dag samen met miljarden microscopisch kleine bacteriën, schimmels en andere micro-organismen. Ze leven op onze huid, in onze mond en vooral in onze darmen. Daar helpen ze ons voedsel verteren, beschermen ze onze gezondheid en communiceren ze zelfs met ons brein via de hersen-darm-as.

Maar microben doen meer. Al duizenden jaren gebruiken mensen microben om voedsel te fermenteren en langer houdbaar te maken. En ook in de toekomst spelen microben een sleutelrol, van duurzame voedselproductie tot innovatieve gerechten.

Waarom deze cursus?

  • Leer over het microbioom en de hersen-darm-as
  • Ontdek hoe fermentatie je gezondheid beïnvloedt
  • Bak je eigen zuurdesembrood met levende microben
  • Krijg inzicht in het eten van de toekomst -Begrijp hoe microben je lichaam én geest gezond houden

Bezoekersinformatie

Toegang

Let op: vooraf reserveren is nodig

Datum & tijd

Wekelijks op woensdag t/m 10 december van 19 tot 21 uur

December 2025
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1 2 4 5 6 7
8 9 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Beschikbare tijden op 3 december 2025:
  • 19:00 - 21:00 uur
Beschikbare tijden op 10 december 2025:
  • 19:00 - 21:00 uur

Locatie

ARTIS-Micropia

Plantage Kerklaan 38-40
1018 CZ Amsterdam
Route plannen Opent in een nieuw tabblad Route plannen Opent in een nieuw tabblad

020 - 52 33 670

Vandaag open van 10:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
za - do 10:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden

Nog meer ontdekken