ARTIS Groote Museum

Water nu en in de toekomst

Zondag 26 maart van 15 tot 16:45 uur

Nederland loopt steeds meer tegen de grenzen aan van ons altijd maar voorradige schoon drinkwater. Wat betekent dat voor hoe we dagelijks omgaan met ons water? Zondag 26 maart praten Maartje Faasse en Savitri Groag over de kansen en uitdagingen van het watergebruik in het ARTIS-Groote Museum.

Water in ARTIS

In ARTIS gebruiken ze veel water. De vijvers, de waterpartijen in de dierenverblijven, de planten en de dieren, ze hebben allemaal water nodig. Savitri Groag, projectmanager Duurzaamheid & Strategie ARTIS, vertelt hoe ARTIS steeds duurzamer met water omgaat. Van het olifantenverblijf reinigen met grachtenwater tot de tuin besproeien met regenwater.

Maartje Faasse & Savitri Groag

Hydroloog Maartje Faasse is projectleider en adviseur bij Waternet. Ze houdt zich bezig met toekomstbestendig waterbeheer in de regio Amstel, Gooi en Vecht, waar Amsterdam onder valt. Ze heeft jarenlang gewerkt aan het uitdenken van crisisscenario’s, bijvoorbeeld overstromingen in bewoond gebied. Maartje Faasse gaat het gesprek aan met Savitri Groag, en ze kijken naar de kansen en uitdagingen van het watergebruik binnen ARTIS en daarbuiten.

Zondag 26 maart van 15 tot 16:45 uur

ARTIS Groote Museum