ARTIS Groote Museum

Hoe komen we in beweging?

Zondag 18 december van 15:30 tot 16:45 uur

Op zondag 18 december gaan Sjoerd Groeskamp, Patrick Nederkoorn en Milo Grootjen met elkaar en het publiek in gesprek over zinvolle wetenschapscommunicatie. Hoe breng je mensen nou écht in beweging?

Hart

Verhalen over klimaatverandering en planetaire crisissen gaan vaak gepaard met cijfers en grafiekjes. Informatie die nauwelijks te bevatten is en die het hoofd aanspreekt, maar niet het hart. Hoe kom je van droge feiten naar verhalen die raken, je wereldbeeld kantelen en jezelf in beweging zetten?

Groeskamp & Nederkoorn

Oceanograaf Sjoerd Groeskamp brak uit zijn wetenschappelijke bubbel en besloot met cabaretier Patrick Nederkoorn een voorstelling te maken waarin zij op humoristische wijze complexe en ongemakkelijke informatie presenteren. Deze middag voeren Sjoerd en Patrick een gedeelte van deze voorstelling op. Kunnen zij met humor en verbeelding ons helpen beter met ongemakkelijke informatie om te gaan?

Milo Grootjen

ARTIS-sterrenkundige Milo Grootjen ontwikkelt voorstellingen voor het ARTIS-Planetarium. Op zijn eigen manier weet hij zijn liefde voor de planeet over te brengen op het publiek. Hoe brengt hij de boodschap over dat alles in de natuur met elkaar verbonden is?

Zondag 18 december van 15:30 tot 16:45 uur

ARTIS Groote Museum