Opening hours, address and telephone number

Open today from 13:00 until 17:00

Opening hours next week
Day Opening hours
Mon Closed
Tue - Sat 11:00 - 17:00
Overview of opening hours
Oudestraat 133
8261 CK Kampen
Plan route Plan route

038 - 33 17 361

Het gebouw van Stedelijk Museum Kampen met op de zijkant een zwarte schildering van het gezicht van een man met hoed
Het Stedelijk Museum Kampen is gevestigd in het voormalige stadhuis van Kampen
Schilderijen binnen in het museum met een gouden gloed
Met prachtige museale stukken en met moderne audiovisuele middelen is een beeld te zien van verleden, heden én toekomst

Het Stedelijk Museum Kampen richt zich op water, religie, rechtspraak en het huis van Oranje. Pronkstuk is de Schepenzaal uit 1545. Hier kun je zien hoe vroeger recht werd gesproken.

Kunst en Kamper historie komen tot leven in Stedelijk Museum Kampen

Stedelijk Museum Kampen is gevestigd in het Oude en Nieuwe Raadhuis. Het markante gebouw bevindt zich in het hart van de historische Hanzestad. Het is direct te herkennen aan het levensgrote portret op de zijgevel van de 17de eeuwse Kamper burgemeester Jan Beeldsnijder. Hij staat voor de Kampenaar, die trots is op zijn stad.

De bijzondere erfgoedcollectie van het museum wordt in sfeervolle zalen getoond aan de hand van vier voor de stad belangrijke thema’s: Water, Religie, de Oranjeportretten en Rechtspraak & Bestuur.

De aanwezigheid van de kunstacademie, die van 1978 tot 2004 in de stad gevestigd was, heeft de focus van het museum ook doen richten op hedendaagse kunst. In hoog aangeschreven tijdelijke tentoonstellingen in de hoofdlocatie aan de Oudestraat en in de Voormalige Synagoge ligt de nadruk op moderne kunst en historische verdieping.

Beleef de Hanzetijd

Als je de middeleeuwse Schepenzaal – het pronkstuk van het museum – binnenkomt, voel en ruik je de geschiedenis. De oude rechtszaal is sinds de Hanzetijd onveranderd gebleven. Met een interactieve audiopresentatie kun je zelf rechtspreken en mag je deelnemen aan een zitting van de schepenen. Oordeelde men vroeger anders dan tegenwoordig? De unieke Schepenzaal is samen met twee andere collectiestukken opgenomen in de Canon van Nederland. Hiermee is Stedelijk Museum Kampen het eerste museum met sleutelstukken in het venster De Hanze.

Access

Netherlands Museum Pass valid

Would you like to purchase a Netherlands Museum Pass?

Facilities

  • Parkeergelegenheid voor auto's
  • Museumwinkel
More information on the museum website

Discover more