Öffnungszeiten, Adresse & Telefonnummer

Heute geschlossen

Öffnungszeiten in der kommenden Woche
Tag Öffnungszeiten
So - Fr Geschlossen
Alle Öffnungszeiten ansehen
Schoolstraat 29b
9285 NE Buitenpost
Route planen Route planen

0511 - 54 12 53

Hoofdingang van De Kruidhof
De verkooptuin van De Kruidhof met een ruim assortiment bloemen, planten, kruiden en boompjes
De kinderspeeltuin van de Kruidhof
Voor kinderen is De Kruidhof een waar speelparadijs!
Winkel van De Kruidhof vol met prachtige tuinproducten, voedingsproducten en tuinaccessoires
Botanische tuin De Kruidhof

De Kruidhof is de grootste kruidentuin van Nederland. Geniet van de 17 thematuinen, elk met hun eigen unieke plantencollecties en bijzonderheden. In totaal groeien er zo'n 2000 plantensoorten.

Verwen je zintuigen op De Kruidhof!

Botanische tuin De Kruidhof in Buitenpost, liggend naast het station (aan het spoor tussen Groningen en Leeuwarden) is de grootste botanische tuin van Noord-Nederland en staat garant voor een verrassend dagje uit voor jong en oud.

17 thematuinen Geniet op het vier hectare grote terrein van zeventien prachtige thematuinen, elk met zijn eigen unieke plantencollectie en bijzonderheden. Daarnaast beschikt De Kruidhof over de grootste collectie geneeskrachtige kruiden van West-Europa.

IJstijdenmuseum Het IJstijdenmuseum, onderdeel van De Kruidhof, is ook zeker een bezoekje waard. Stap terug in de tijd en laat je verrassen en verwonderen door de prachtige beelden en verhalen. Ook voor kinderen zeer de moeite waard.

Leuk voor kinderen Er is meer voor kinderen. De Kruidhof beschikt over een prachtige, natuurlijke speeltuin en er is sinds dit jaar een nieuwe (gratis) educatieve speurtocht.

Eettuin Even bijkomen van alle indrukken? Dat kan met een verse kop koffie of een heerlijke lunch in de Eettuin. Ook voor een familiefeest, bruiloft of een personeelsuitje is de Eettuin uitermate geschikt.

Winkel Voor een blijvende herinnering aan De Kruidhof kun je terecht in de fraaie winkel met streek- en tuinproducten. De verkooptuin staat vol met prachtige bloemen, planten en (fuit)bomen uit eigen collectie.

Meer weten? Kijk op www.dekruidhof.nl voor meer informatie.

Zugang

Niederländische Museumskarte gültig

Sie haben noch keinen Niederländische Museumskarte?

Einrichtungen

  • Restaurant
  • Drinken
  • Parkeergelegenheid voor auto's
  • Museumwinkel
Weitere Infos auf der Museumsseite
Silence of the Bees

Help de bij

In De Kruidhof vind je 5 unieke bijenhotels voor solitaire bijen. Allemaal met hun eigen vorm, kleur en afmeting. De bijenhotels zijn ook bedoeld als inspiratie. Help jij de bij?

Noch mehr entdecken