Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Dementievriendelijke rondleiding

Maandag 27 mei van 13:30 tot 15:30 uur

Rondleiding

Voor bezoekers met dementie en hun dierbaren organiseert het museum een dementievriendelijke rondleiding voor bezoekers met dementie en hun dierbaren en of verzorgers. Tijdens de rondleiding maak je kennis met verschillende stukken uit de collectie aan de hand van het thema’s: voedsel en dieren.

Eten

Alle dieren eten! Wij ook! Net als de dieren die we ontmoeten tijdens de rondleiding, eten wij ook van alles en niet altijd hetzelfde. Soms worden dieren ook zelf gegeten, ook door ons. Omdat we bij elk collectiestuk rustig de tijd nemen en van collectiestuk naar een toegankelijk verhaal gaan, is de opbouw van de rondleiding prettig en ontspannen. Er is ruimte voor eigen inbreng en de rondleider weet met de juiste tools de deelnemers te betrekken bij het museum.

Rondleiding

Samen met een getrainde rondleider verken je het museum, worden verhalen gedeeld en herinneringen opgehaald aan de hand van (voel)objecten. Na de rondleiding nemen we plaats in de Hoboken Salon om na te praten en te reflecteren op wat tijdens de rondleiding aan bod is gekomen. Dit doen wij onder het genot van een kop koffie of thee en een iets lekkers.

Bezoekersinformatie

Toegang

Met Museumkaart € 7,50

Let op: vooraf reserveren is nodig

Datum & tijd

Maandag 27 mei van 13:30 tot 15:30 uur

Locatie

Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Westzeedijk 345(Museumpark)
3015 AA Rotterdam
Route plannen Route plannen

010 - 43 64 222

Vandaag open tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
zo 11:00 - 17:00 uur
ma Gesloten
di - vr 11:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden

Nog meer ontdekken