Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open van 11:00 tot 18:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
di - wo 10:00 - 18:00 uur
do 10:00 - 21:00 uur
vr - zo 10:00 - 18:00 uur
Bekijk alle openingstijden
Keizersgracht 401
1016 EK Amsterdam
Route plannen Route plannen

020 - 53 18 989

Ingang van Huis Marseille
Huis Marseille in Amsterdam
Binnen in Huis Marseille
Een kijkje in Huis Marseille, Museum voor Fotografie

Huis Marseille is het eerste fotomuseum van Amsterdam. In twee grachtenpanden uit 1665, waar de kamers nu tentoonstellingszalen zijn, kun je genieten van wisselende tentoonstellingen die zowel de meest hedendaagse ontwikkelingen als de historische context van de fotografie belichten.

Moderne fotografie in een klassieke omgeving

Huis Marseille is het eerste fotografiemuseum van Nederland. Sinds september 1999 biedt het museum een rijk en gevarieerd tentoonstellingsprogramma dat gemiddeld vier keer per jaar gewisseld wordt. De tentoonstellingen worden getoond in twee zeventiende-eeuwse grachtenpanden waarin vele originele details intact zijn, zoals weelderige plafondschilderingen, stuccowerk, marmer en een rode stijlkamer in de stijl van Louis XIV. Het museum beschikt tevens over een bibliotheek, een gespecialiseerde fotoboekenwinkel en een grachtentuin.

Collectie

In twee decennia heeft Huis Marseille zo’n 750 werken hedendaagse fotografie verworven. Daaronder bevindt zich werk van vele internationaal toonaangevende fotografen, zoals Thomas Struth, Thomas Ruff, Andreas Gursky, Andres Serrano, Deana Lawson, Viviane Sassen en Jean-Luc Mylayne. Daarnaast is er in de collectie veel ruimte voor minder gevestigde namen. Recente aanwinsten zijn bijvoorbeeld foto’s van Jamie Hawkesworth en Julie Greve, werk dat ontstaan is op het snijvlak van mode en kunst.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Museumwinkel
Meer informatie op de museumsite

Nog meer ontdekken