Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag gesloten

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
wo - ma 10:00 - 18:00 uur
Bekijk alle openingstijden
Rokin 102
1012 KZ Amsterdam
Route plannen Route plannen

020 129 111 80

Fashion for Good buitenkant gebouw
Fashion for Good Building Exterior Presstigieux
Knowing Cotton Otherwise - credit: Lorenzo de Wit
Fashion for Good museum

In het museum ontdek je de verhalen achter je kleding. Waar komt je kleding eigenlijk vandaan? Wie heeft het gemaakt? Wat is fast fashion? En welke innovaties kunnen de toekomst van de mode-industrie veranderen?

Interactief

Het Fashion for Good Museum is een interactief museum dat gebruikmaakt van de nieuwste technologieën. Het museum heeft als doel de ogen van bezoekers te openen door de verhalen te vertellen achter de kleren die je draagt en je te laten zien hoe je zelf actie kunt ondernemen en een positieve impact kunt hebben op de mode-industrie. Via een persoonlijke digitale reis met een RFID-armband kom je meer te weten over de geschiedenis van de mode-industrie, duurzame producten en toekomstige mode-innovaties.

Shop

In de Good Shop vind je kledingstukken die bewijzen dat goede mode al verkrijgbaar is. De winkel heeft zorgvuldig samengestelde collecties rond inspirerende thema’s.

Knowing Cotton Otherwise

Katoen is een van de meest bekende stoffen ter wereld, echter zijn veel verhalen achter katoen minder bekend. Deze onbekende, soms onverwachte perspectieven zijn verzameld en samengebracht in de nieuwe tentoonstelling Knowing Cotton Otherwise. Vanuit collectiviteit en gemeenschap zijn lokale kunstenaars uitgenodigd werk te presenteren. Hun werk sluit aan bij en verbindt de verschillende thema's die betrekking hebben op het verhaal van katoen en de impact op zowel mensen als onze planeet. Door verschillende kunstvormen en verhalen te mixen, creëert Knowing Cotton Otherwise een veelzijdige ervaring. Knowing Cotton Otherwise nodigt je uit tot nadenken, vragen stellen, spelen en verwondering.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Nog meer ontdekken