Amsterdam Museum aan de Amstel

Queer Gaze Tour met Sharan Bala

Zondag 28 juli van 11:30 tot 12:30 uur

Rondleiding

Tijdens de Queer Gaze Tour op zondag 28 juli neemt gastrondleider Sharan Bala je mee door de vaste collectie van het Amsterdam Museum. Sharan Bala is intersekse activist en kunstenaar. De tour is gratis bij te wonen op vertoon van een geldig entreebewijs. De voertaal is Nederlands.

Over Sharan Bala

Kunstenaar Sharan Bala (zij/hen) houdt zich in haar werk bezig met de medische instituties die haar gezonde intersekse lichaam hebben gemedicaliseerd. Door haar ervaring te gebruiken in haar multimediale performatieve installaties en sculpturen stelt ze vragen over machtsstructuren, de medische blik en de medische, politieke en sociale opvattingen over sekse.

Sharan is intersekse activist, zo gaf ze onder andere een speech op de Dam tijdens de Pride Walk in Amsterdam en heeft ze regelmatige publieke optredens. Haar doel is om meer aandacht te generen voor de rechten van intersekse mensen en ze wil graag ruimte creëren voor andere intersekse mensen binnen onze maatschappij.

Documentaire

Samen met Marieke Schoutsen en Chris van den Brink heeft ze de documentaire Kiezen, Snijden, Zwijgen gemaakt, die in de zomer van 2024 op de VPRO vertoond zal worden. Sharan is in 2022 Cum Laude afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie en woont en werkt momenteel in Amsterdam, waar ze haar tijd verdeelt tussen het maken van kunst, intersekse activisme en werken met ongedocumenteerde LHBTQIA+’ers.

Meld je aan voor de tour

Queer Gaze Tours

Met de Queer Gaze Tours vraagt het museum gastrondleiders van buiten het museum om te reflecteren op de tentoonstellingen in het Amsterdam Museum vanuit een Queer perspectief. Welke verhalen over de stad ontbreken nog? En welke verdienen meer aandacht?

Bezoekersinformatie

Toegang

Toegang is inbegrepen bij een entreeticket voor het museum.

Museumkaart geldig

Let op: vooraf reserveren is nodig

Datum & tijd

Zondag 28 juli van 11:30 tot 12:30 uur

Locatie

Amsterdam Museum aan de Amstel

Amstel 51
1018 EJ Amsterdam
Route plannen Route plannen

020 - 52 31 745

Vandaag open van 10:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
vr - wo 10:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden

Nog meer ontdekken