NEMO Science Museum De Studio

Theater: SNIKHEET

Today from 20 to 21:30 hours

Event

This activity has ended.

Om de week op donderdagavond organiseert NEMO een extra activiteit speciaal voor volwassenen in De Studio op het Marineterrein in Amsterdam. De workshops, lezingen, en dialogen gaan over energie en klimaat en sluiten aan bij het thema van de tentoonstelling Energy Junkies.

SNIKHEET

Theatergroep Parels voor de Zwijnen speelt na het ontroerende én feestelijke De Koningin van de Voedselbank en VETARM! nu SNIKHEET. Een voorstelling over alweer een hot item: we moeten als de sodemieter van het gas af. Maar de energietransitie verdeelt de Amsterdamse bewoners. Mensen met een kleine beurs kunnen de energierekening nu al amper betalen. Dus hoe moet dat dan straks? Daartegenover staan vooruitstrevende bewoners die de plannen niet groen genoeg vinden en voor wie het allemaal veel te langzaam gaat.

Inspraak

Al die Amsterdammers komen tijdens een inspraakavond bij elkaar. Dat levert een stevige, ook hilarische clash op tussen bevlogen klimaatactivisten en opgewonden dwarsliggers, vleeseters en veganisten, optimistische aanpakkers en boze gedupeerden, goedbedoelende beleidsmakers en wantrouwende burgers. Dat belooft een hete avond vol pittige standpunten, woeste meningen, slimme gedachten en lukrake ideeën. En ook rauwe levensverhalen die zorgen voor verbroedering.

Parels voor de Zwijnen

‘Het gewone leven is te mooi om aan voorbij te gaan’. Dit typeert het uitgangspunt van theatergroep Parels voor de Zwijnen, vanuit de overtuiging dat aspecten uit het dagelijks leven van mensen uitvergroten van een grote theatrale schoonheid is. In de voorstellingen spelen acteurs samen met mensen die in werkelijkheid ook in de verbeelde situatie zitten. Ze spelen de voorstellingen bij voorkeur op plekken die bij deze mensen horen, en die ook het publiek vaak een nieuwe ervaring bieden.

De Studio van NEMO is een extra locatie van NEMO Science Museum op het Marineterrein in Amsterdam. De programmering is speciaal voor volwassenen.

This activity has ended. You can no longer participate in this.

View all current activities on See and Do

Date & time

Today from 20 to 21:30 hours

Location

NEMO Science Museum De Studio

Kattenburgerstraat 5
1018 JA Amsterdam
Plan route Plan route

020 - 53 13 148

Open today from 12:00 until 17:30

Opening hours next week
Day Opening hours
Fri - Sun 12:00 - 17:30
Mon - Tue Closed
Wed 12:00 - 17:30
Overview of opening hours

Discover more