Resonance Room, Studio Nick Verstand     Audiovisueel kunstwerk     Fotografie: Jip Mus

Resonance Room is een audiovisueel kunstwerk van Nick Verstand met als doel je lichaam en geest te verbinden door je in een staat van resonantie te brengen. Een vast tempo aan trillingen. Dit bereik je wanneer je ademt met een frequentie van ongeveer zes ademhalingen per minuut. Omdat dit per persoon verschilt, analyseert dit systeem jouw hartslag en geeft een optimaal ademritme aan door middel van een lichtcirkel. Dit zorgt ervoor dat je tot rust komt en energie kan opnemen, waardoor je emotionele staat op positieve wijze beïnvloed wordt.

Ervaar het zelf

Neem plaats in deze donkere kamer en leg je innerlijke voor jezelf en voor de mensen om je heen bloot. Wie weet ontstaat er een mooi gesprek over de verbinding tussen lichaam en geest. In een tijd waarin onze zintuigen constant overprikkeld worden, creëert dit werk een veilige ruimte om tot rust te komen en verbinding met jezelf te maken.

Nick Verstand (1984) is een hedendaagse kunstenaar die de menselijke perceptie onderzoekt door middel van ruimtelijke audiovisuele installaties.

Location

Museum van de Geest | Dolhuys

Schotersingel 2
2021 GE Haarlem
Plan route Plan route

Netherlands Museum Pass valid

Visit museum page

Discover more