Allard Pierson

Kookboekensalon: Groene kookboeken

Friday, 26 November 2021

Lecture

This activity has ended.

In het Allard Pierson vind je een schat aan historische kookboeken, menukaarten, receptenfolders en andere bronnen die inzicht geven in het koken, eten en drinken in vroegere eeuwen.

Bruikleen

Een groot deel van de collectie is in bruikleen van de Stichting Gastronomische Bibliotheek, in 1993 opgericht door Johannes van Dam, Joop Witteveen en Bart Cuperus. Voorzitter van de stichting Jonah Freud en conservator van de Collectie Geschiedenis van de Voeding Charlotte Kleyn laten op 26 november een aantal ‘groene kookboeken’ zien. Dit doen ze als voorproefje voor het Amsterdam Symposium on the History of Food van 11 en 12 februari 2022 met als thema Food & the Environment. Van moestuinen in de 17e eeuw en de eerste vegetarische kookboeken twee eeuwen later tot de komst van macrobiotiek, raw food en vegan.

This activity has ended. You can no longer participate in this.

View all current activities on See and Do

Date & time

Friday, 26 November 2021

December 2025
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Location

Allard Pierson

Oude Turfmarkt 127
1012 GC Amsterdam
Plan route Opens in a new tab Plan route Opens in a new tab

020 - 52 52 556

Open today from 10:00 until 17:00

Opening hours next week
Day Opening hours
Mon Closed
Tue - Sat 10:00 - 17:00
Overview of opening hours

Discover more