Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open van 12:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
zo 12:00 - 17:00 uur
ma Gesloten
di - vr 10:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden
Coriovallumstraat 9
6411 CA Heerlen
Route plannen Route plannen

045 - 56 05 100

Laat je verwonderen door de overblijfselen van een écht Romeins badhuis
Beleef 400 jaar Romeins baden!
Nieuwe, hyperrealistische expositie brengt je 2000 jaar terug in de tijd!
Ga op expoditie door Romeins Zuid-Limburg. Een spectaculaire beleef- en tijdreis naar het Romeinse leven in eigen streek. We gaan een 2000 jaar terug.
EXPODITIE EUREGIO MET DE ROMEINEN
Dankzij een 96 meter lange houten looppad sta je letterlijk met je neus op de Romeinen!

Ruim 2000 jaar geleden stond in Heerlen - Coriovallum - een enorm Romeins badhuis. De indrukwekkende restanten kun je zien in het Thermenmuseum. Je reist hier terug naar de tijd van de Romeinen.

Oudste stenen gebouw

Bezoek ons! Kom en maak een spectaculaire tijdreis naar het Romeinse leven van 2000 jaar geleden. Bezoek nu het oudste stenen gebouw van Nederland en beleef de wereld van de Romeinen. Met als absolute blikvanger de 100m2 grote projecties die je onderdompelen in het Romeinse tijdperk.

Nachtwacht van archeologisch Nederland

Hier beleef je een tijdreis door het badhuis. Expoditie Euregio met de Romeinen. Ga op expoditie door Romeins Zuid-Limburg. Je gaat een 2000 jaar terug. Een indrukwekkende veldtocht door het landschap. Van de grote stad tot aan het platteland met villa’s, je ontdekt het allemaal! Ontmoet de locals en ontdek al hun gebruiken op het gebied van de goden, doden en eten. Of bezoek de ultra-realistische expositie 400 jaar baden.

Romeins badhuis

Ster van de show is het recentelijk volledig gerestaureerde Romeinse badhuis. Het oudste stenen gebouw van Nederland. Dankzij hyperrealistische technieken met 360 graden videobeelden heb je het idee dat je live in het badhuis staat. De unieke, 2000 jaar oude opgraving heeft voor het eerst sinds de opening van het museum een looppad. Loop letterlijk door de tijd en blijf even stilstaan bij deze bijzondere ervaring. Ook is er een vernieuwde Romeinse audiotour in twee versies, de familieversie om samen met kinderen te doen en de expert audiotour voor mensen die al meer kennis hebben van de Romeinse tijd. In de audiotour zijn tal van nieuwe bevindingen verwerkt.

Boek

Het boek Het Romeinse badhuis in Heerlen geeft jong en oud een boeiend inkijkje in het leven in deze bloeiende stad, tegen de achtergrond van de woelige geschiedenis van Nederland in de Romeinse tijd.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Museumwinkel
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Drinken
Meer informatie op de museumsite

Romeins badhuis en Kruik van Lucius

De Nachtwacht van de archeologie? Het in Heerlen opgegraven Romeinse badhuis, gebouwd 63 en 73 na chr., is hoe dan ook heel bijzonder. Bewonder ook de Kruik van Lucius.

Nog meer ontdekken