Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open van 10:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
do - vr 10:00 - 17:00 uur
za - zo 12:00 - 17:00 uur
ma Gesloten
di 10:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden
Coriovallumstraat 9
6411 CA Heerlen
Route plannen Route plannen

045 - 56 05 100

Laat je verwonderen door de overblijfselen van een écht Romeins badhuis
Beleef 400 jaar Romeins baden!
Nieuwe, hyperrealistische expositie brengt je 2000 jaar terug in de tijd!
Ga op expoditie door Romeins Zuid-Limburg. Een spectaculaire beleef- en tijdreis naar het Romeinse leven in eigen streek. We gaan een 2000 jaar terug.
EXPODITIE EUREGIO MET DE ROMEINEN
Dankzij een 96 meter lange houten looppad sta je letterlijk met je neus op de Romeinen!

Ruim 2000 jaar geleden stond in Heerlen - Coriovallum - een enorm Romeins badhuis. De indrukwekkende restanten kun je zien in het Thermenmuseum. Je reist hier terug naar de tijd van de Romeinen.

###Toetreden Cannonnetwerk We hebben in Heerlen een mijlpaal bereikt: Het Romeinse Badhuis maakt nu officieel deel uit van het Canonnetwerk van Nederland! Een prachtige erkenning voor ons rijke erfgoed! In het netwerk van de Canon van Nederland werken musea en erfgoedinstellingen samen om de Nederlandse geschiedenis voor het voetlicht te brengen. Het is niet voor niets dat het Romeinse badhuis als sleutelstuk opgenomen wordt in de Canon. Het is een erkenning van de rol en betekenis van dit erfgoed in ons land.

Oudste stenen gebouw

Bezoek ons! Kom en maak een spectaculaire tijdreis naar het Romeinse leven van 2000 jaar geleden. Bezoek nu het oudste stenen gebouw van Nederland en beleef de wereld van de Romeinen. Met als absolute blikvanger de 100m2 grote projecties die je onderdompelen in het Romeinse tijdperk.

Romeins badhuis

Ster van de show is het recentelijk volledig gerestaureerde Romeinse badhuis. Het oudste stenen gebouw van Nederland. Dankzij hyperrealistische technieken met 360 graden videobeelden heb je het idee dat je live in het badhuis staat. De unieke, 2000 jaar oude opgraving heeft voor het eerst sinds de opening van het museum een looppad. Loop letterlijk door de tijd en blijf even stilstaan bij deze bijzondere ervaring.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Museumwinkel
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Drinken
Meer informatie op de museumsite

Romeins badhuis en Kruik van Lucius

De Nachtwacht van de archeologie? Het in Heerlen opgegraven Romeinse badhuis, gebouwd 63 en 73 na chr., is hoe dan ook heel bijzonder. Bewonder ook de Kruik van Lucius.

Nog meer ontdekken