Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open van 10:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
vr 10:00 - 17:00 uur
za - zo 12:00 - 17:00 uur
ma Gesloten
di - wo 10:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden
Coriovallumstraat 9
6411 CA Heerlen
Route plannen Route plannen

045 - 56 05 100

Laat je verwonderen door de overblijfselen van een écht Romeins badhuis.
Beleef 400 jaar Romeins baden!
Nieuwe, hyperrealistische expositie brengt je 2000 jaar terug in de tijd!
Ga op expoditie door Romeins Zuid-Limburg. Een spectaculaire beleef- en tijdreis naar het Romeinse leven in eigen streek. We gaan een 2000 jaar terug.
EXPODITIE EUREGIO MET DE ROMEINEN
Dankzij een 96 meter lange houten looppad sta je letterlijk met je neus op de Romeinen!

Ruim 2000 jaar geleden stond in Heerlen - Coriovallum - een enorm Romeins badhuis. De indrukwekkende restanten kun je zien in het Thermenmuseum. Je reist hier terug naar de tijd van de Romeinen.

2023 – het laatste jaar om een spectaculaire tijdreis te maken naar het Romeinse leven van 2000 jaar geleden. Bezoek nu het oudste stenen gebouw van Nederland en beleef de wereld van de Romeinen. Met als absolute blikvanger de 100m2 grote projecties die je onderdompelen in het Romeinse tijdperk.

Stad Coriovallum

In een ruimte van 2.500 m2 zie je de indrukwekkende resten van een oud Romeins badhuis naast een collectie gebruiksvoorwerpen uit de Romeinse tijd uit de oude stad Coriovallum, die onder Heerlen ligt.

Bezoek de Nachtwacht van archeologisch Nederland.

Hier beleef je een tijdreis door het badhuis. EXPODITIE EUREGIO met de Romeinen. Ga op expoditie door Romeins Zuid-Limburg. We gaan een 2000 jaar terug. Een indrukwekkende veldtocht door het landschap. Van de grote stad tot aan het platteland met villa’s, je ontdekt het allemaal! Ontmoet de locals en ontdek al hun gebruiken op het gebied van de goden, doden en eten. Of bezoek de ultra-realistische expositie ‘400 jaar baden’. ‘Ster van de show’ is het recentelijk volledig gerestaureerde Romeinse badhuis; het oudste stenen gebouw van Nederland. De expositie maakt gebruik van hyperrealistische technieken, waarbij je dankzij 360 graden videobeelden het idee hebt dat je live in het badhuis staat. De unieke, 2000 jaar oude opgraving die bewaard ligt in het Thermenmuseum, heeft voor het eerst sinds de opening van het museum een looppad. Loop letterlijk door de tijd en blijf even stilstaan bij deze bijzondere ervaring. Ook is er een vernieuwde Romeinse audiotour in twee versies, de familieversie om samen met kinderen te doen en de expert audiotour voor mensen die al over meer kennis beschikken van de Romeinse tijd. In de audiotour zijn tal van nieuwe bevindingen verwerkt.

Het Thermenmuseum is in 2023 voor het laatste jaar geopend. In 2024 vervolgen we de reis met de bouw van het nieuwe museum.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Museumwinkel
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Drinken
Meer informatie op de museumsite

Romeins badhuis en Kruik van Lucius

De Nachtwacht van de archeologie? Het in Heerlen opgegraven Romeinse badhuis, gebouwd 63 en 73 na chr., is hoe dan ook heel bijzonder. Bewonder ook de Kruik van Lucius.

Nog meer ontdekken