NEMO Science Museum De Studio

Klimaatmythes ontkracht

donderdag, 25 mei 2023

Workshop

Deze activiteit is afgelopen.

Op social media gaat veel misleidende informatie rond met betrekking tot klimaatverandering. In deze workshop ontdek je onder leiding van journalisten en onderzoekers hoe je dit kunt herkennen en leer je om jezelf weerbaarder te maken tegen de invloeden van desinformatie.

Hoe herken je nepnieuws?

Op social media gaat veel klimaatdesinformatie rond. Wat betekent dit voor ons klimaatgedrag, nu en in de toekomst? In de workshop Klimaatmythes ontkracht gaan we hiermee aan de slag.

Sinds de overname van Twitter door Elon Musk is het aantal misleidende tweets rondom klimaatverandering sterk toegenomen, zo blijkt uit een onderzoek van de Britse krant The Times. Daarnaast kampen we met een groeiend aantal bots dat klimaatdesinformatie verspreid. Dat maakt dat een groeiende groep mensen in aanraking komt met foutieve of misleidende informatie. Hoe moeten we daarmee omgaan? Die vraag staat centraal tijdens de workshop Klimaatmythes ontkracht die het lectoraat Journalistiek en Innovatie van Fontys organiseert in De Studio van NEMO.

In de workshop gaan journalisten en onderzoekers van het Fontys lectoraat Journalistiek en Innovatie in op verschillende vormen van desinformatie, manieren en tools om dit te herkennen en om jezelf weerbaarder te maken tegen de invloed van foutieve informatie.

Het Fontys lectoraat Jounalistiek

Het Fontys lectoraat Journalistiek en Verantwoorde Innovatie richt zich op het razendsnel veranderende journalistieke landschap. Binnen het lectoraat worden hedendaagse journalistieke uitdagingen door de lens van opkomende technologieën bekeken.

Danielle Arets (lector Journalistiek en Innovatie) verzorgt samen met Marije Arentze (factcheck expert), Marius Brugman (journalist onderzoeker) en Fleur Hendrickx (journalist-onderzoeker) de workshop Klimaatmythes ontkracht.

Praktisch

De workshop start om 20 uur en en duurt ± 2 uur. Voorafgaand aan de activiteit kun je vanaf 19 uur de tentoonstelling Energy Junkies bezoeken.

Op vertoon van een Museumkaart ontvangen pashouders voorafgaand aan de activiteit een gratis drankje.

De Studio van NEMO is een extra locatie van NEMO Science Museum op het Marineterrein in Amsterdam. De programmering is speciaal voor volwassenen.

Deze activiteit is afgelopen. Je kunt hier niet meer aan deelnemen.

Bekijk alle actuele activiteiten op Zien & doen

Datum & tijd

donderdag, 25 mei 2023

Juni 2024
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Locatie

NEMO Science Museum De Studio

Kattenburgerstraat 5
1018 JA Amsterdam
Route plannen Route plannen

020 - 53 13 148

Vandaag gesloten

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
wo - zo 12:00 - 17:30 uur
ma Gesloten
Bekijk alle openingstijden

Nog meer ontdekken