Openingstijden, adres & telefoonnummer

Ingang van De Studio van Nemo
De Studio is een extra locatie van NEMO Science Museum op het Marineterrein
Man in De Studio van Nemo en vrouw maakt foto van hem
In het museum zijn wisselende programma's te zien voor volwassenen

De Studio is een extra locatie van NEMO Science Museum op het Marineterrein. Hier zijn wisselende programma's te zien voor volwassenen.

Bits of You

In De Studio is nu de tentoonstelling Bits of You te bezoeken. In zes paviljoens ontdek je stap voor stap hoe jouw data door algoritmes verwerkt worden en leiden tot allerlei voorspellingen over je identiteit en gedrag. Laat je onderdompelen in een draaikolk van dataringen, blader door een sekseherkenningsalgoritme, ervaar de fluisterende invloed van een digitaal profiel en vang een glimp op van een data-toekomst. Ontmoet tien mensen die ieder een andere data-ervaring delen en vraag je af: lijk ik wel op mijn digitale profiel?

Project Morgen

Hoe ziet de wereld van morgen eruit? Welke rol spelen wetenschap en technologie daarin? In Project Morgen werkt NEMO samen met onderzoekers en partners in kennis en kunst om de toekomst te verkennen. Dat leidt tot experimentele opstellingen en bijzondere installaties. Die roepen vragen op, zoals: Welke uitvindingen verrijken je leven? Heeft de mens voldoende controle over nieuwe technologieën? En hoe slim mogen die technologieën zijn?

Iedereen heeft andere wensen en zorgen als het gaat om de wereld van morgen. Praat erover mee op de vragenwand: we zijn benieuwd naar je mening!

Energy Junkies

Bezoek vanaf woensdag 8 juni de nieuwe tentoonstelling voor volwassenen in De Studio van NEMO: Energy Junkies.

Onze verslaving aan energie, de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en de gevolgen voor het klimaat staan centraal in de nieuwe tentoonstelling van NEMO voor volwassenen.

Bij een bezoek aan Energy Junkies maak jij keuzes voor de toekomst. Hoe zou jij de energieverslaving omvormen tot een gezonde gewoonte? Stel je eigen CO2-dieet samen, kies oplossingen uit de klimaatapotheek en droom mee over een wereld waar we genezen zijn van onze energieverslaving.

Nog geen Museumkaart?