NEMO Science Museum De Studio

De toekomst bestaat niet!

donderdag, 16 februari 2023

Workshop

Deze activiteit is afgelopen.

Om de week op donderdagavond organiseert NEMO een extra activiteit speciaal voor volwassenen in De Studio op het Marineterrein in Amsterdam. De workshops, lezingen, en dialogen gaan over energie en klimaat en sluiten aan bij het thema van de tentoonstelling Energy Junkies.

Dé toekomst bestaat niet

Nadenken over de toekomst beïnvloedt de beslissingen die we nu maken. En als het gaat over klimaatverandering, denken we vaak aan de toekomst. Daarom is het op 16 februari de hoogste tijd eens onder de loep te nemen op wat voor manieren we een toekomstbeeld kunnen creëren en wat daarbij de valkuilen zijn.

Illustrator

Er zijn verschillende manieren om over de toekomst na te denken. Van nature zijn we geneigd één dominant toekomstbeeld te gebruiken en aan de hand daarvan beslissingen te nemen in het heden. Het probleem is dat we andere mogelijkheden daardoor - te - snel over het hoofd zien en steeds dezelfde keuzes blijven maken. Wil jij ook leren opener over de toekomst na te denken? Kom dan naar deze bijzondere avond in De Studio van NEMO. Een illustrator brengt het proces en de vraagstukken die voorbijkomen in beeld. Je krijgt ze ook nagestuurd.

Loes Damhof en Futures Literacy

Tijdens de workshop kom je op een laagdrempelige en speelse manier in aanraking met de Futures Literacy-methode, door UNESCO uitgeroepen tot dé essentiële vaardigheid die nodig is voor onze 21e eeuwse problematiek. Binnen de leerstoel Futures Literacy doen mensen onderzoek naar de manier waarop we kijken naar de toekomst. Loes Damhof introduceerde deze methode in het Nederlandse hoger onderwijs en leidt het *Futures Literacy-*team aan de Hanzehoogschool in Groningen. Ze reist op 16 februari speciaal naar Amsterdam om deze nieuwe methode in een workshop beschikbaar te stellen aan de bezoekers van De Studio.

De Studio van NEMO is een extra locatie van NEMO Science Museum op het Marineterrein in Amsterdam. De programmering is speciaal voor volwassenen.

Deze activiteit is afgelopen. Je kunt hier niet meer aan deelnemen.

Bekijk alle actuele activiteiten op Zien & doen

Datum & tijd

donderdag, 16 februari 2023

Maart 2024
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Locatie

NEMO Science Museum De Studio

Kattenburgerstraat 5
1018 JA Amsterdam
Route plannen Route plannen

020 - 53 13 148

Vandaag gesloten

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
di Gesloten
wo - zo 12:00 - 17:30 uur
Bekijk alle openingstijden

Zien & doen in NEMO Science Museum De Studio

Nog meer ontdekken