NEMO Science Museum De Studio

Kernenergie: kans of bedreiging?

Donderdag 13 april van 20 tot 21 uur

Lezing

Om de week op donderdagavond organiseert NEMO een extra activiteit speciaal voor volwassenen in De Studio op het Marineterrein in Amsterdam. De workshops, lezingen, en dialogen gaan over energie en klimaat en sluiten aan bij het thema van de tentoonstelling Energy Junkies.

Kernenergie: kans of bedreiging?

Hoe zorgen we voor voldoende energie én bestrijden we de gevolgen van klimaatverandering? Hoewel het aandeel van duurzame energie stijgt, komt het grootste deel van de Nederlandse elektriciteit nog altijd uit fossiele brandstoffena. Kan kernenergie een oplossing bieden voor een CO2-neutrale samenleving? De meningen over dit controversiële onderwerp lopen flink uiteen.

Ethisch

In de lezing op 13 april vertelt Behnam Taebi over de wortels van de technologie in de militaire toepassing, over het risico op ongelukken en over de impact van radioactief afval. Hij gaat dieper in op met welke ethische vraagstukken we rekening moeten houden als het gaat over kernenergie als onderdeel van de toekomst. Het is volgens Taebi tijd dat we een open debat voeren over kernenergie, waarin we ons bezighouden met sociale acceptatie of voldoende draagvlak, en ook kijken naar ethische implicaties van de nieuwe technologie. Vooral als het gaat om een technologie waarvan de risico’s landsgrenzen én generaties overstijgen.

Behnam Taebi

Behnam Taebi is professor Energie & Klimaatethiek aan de TU Delft en wetenschappelijk directeur van het Safety & Security Institute van de TU Delft.

De Studio van NEMO is een extra locatie van NEMO Science Museum op het Marineterrein in Amsterdam. De programmering is speciaal voor volwassenen.

Bezoekersinformatie

Toegang

Let op: vooraf reserveren is nodig

Datum & tijd

Donderdag 13 april van 20 tot 21 uur

Locatie

NEMO Science Museum De Studio

Kattenburgerstraat 5
1018 JA Amsterdam
Route plannen Route plannen

020 - 53 13 148

Vandaag open van 12:00 tot 17:30 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
do - zo 12:00 - 17:30 uur
ma - di Gesloten
Bekijk alle openingstijden

Nog meer ontdekken