NEMO Science Museum De Studio

Kenniscafé: Ongelijk (on)gezond

Donderdag 30 mei van 19 tot 21:30 uur

Activiteit

Waarom zijn de kansen om in goede gezondheid oud te worden niet gelijk verdeeld? Kom op donderdag 30 mei naar De Studio van NEMO voor een verdiepend gesprek over ongelijkheid in gezondheid.

Alana Helberg-Proctor

Alana Helberg-Proctor is interdisciplinair sociaal wetenschapper en universitair docent aan de Universiteit van Amsterdam, in de Antropologie-programmagroep Health, Care and the Body. In haar werk richt zij zich op diversiteit, etniciteit en ongelijkheid in de gezondheidszorg en medische wetenschap en beleid. Zo onderzoekt zij onder andere hoe ‘ras’ en etniciteit verschijnen in biomedisch onderzoek, gezondheidsbeleid en gezondheidszorg in Nederland en Europa. Eerder werkte zij als universitair docent aan de Universiteit Maastricht en ontving in 2021 de Marie Curie Sklodowska-beurs.

Nienke Slagboom

Nienke Slagboom is medisch antropoloog en dramatherapeut. Ze onderzoekt gezondheidsongelijkheid en context-sensitieve zorg bij het Leids Universitair Medisch Centrum. Je kunt bij haar terecht met vragen over intergenerationele overdracht van gestapelde problemen. Op het snijvlak van antropologie en epidemiologie doet zij samen met gezinnen en professionals onderzoek naar syndemische kwetsbaarheid en gemeenschapsveerkracht. Ook werkte Nienke met liefde als behandelaar in de GGZ. Als academicus deed ze onderzoek in Mumbai en Katwijk en alles wat daar tussen ligt.

Tickets & tijden

Donderdag 30 mei

  • Inloop: 19.00 uur
  • Aanvang: 20.00 uur

Het Kenniscafé start om 20.00 uur en duurt ongeveer 1,5 uur. Voorafgaand aan het Kenniscafé kun je vanaf 19.00 uur de tentoonstelling Living Looonger bezoeken. Een ticket voor deze activiteit is € 7,50 inclusief bezoek aan Living Looonger.

Locatie

Adres: Kattenburgerstraat 5, gebouw 027A in Amsterdam. Volg de bordjes vanaf de hoofdingang van het Marineterrein aan de Kattenburgerstraat.

De Studio van NEMO is een extra locatie van NEMO Science Museum op het Marineterrein in Amsterdam. De programmering is speciaal voor volwassenen.

Bezoekersinformatie

Toegang

Let op: vooraf reserveren is nodig

Datum & tijd

Donderdag 30 mei van 19 tot 21:30 uur

Locatie

NEMO Science Museum De Studio

Kattenburgerstraat 5
1018 JA Amsterdam
Route plannen Route plannen

020 - 53 13 148

Vandaag open van 12:00 tot 17:30 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
ma - di Gesloten
wo - za 12:00 - 17:30 uur
Bekijk alle openingstijden

Extra informatie

Meer informatie over het programma

Nog meer ontdekken