NEMO Science Museum De Studio

Bordspel: The Change Game

donderdag, 30 maart 2023

Activiteit

Deze activiteit is afgelopen.

Om de week op donderdagavond organiseert NEMO een extra activiteit speciaal voor volwassenen in De Studio op het Marineterrein in Amsterdam. De workshops, lezingen, en dialogen gaan over energie en klimaat en sluiten aan bij het thema van de tentoonstelling Energy Junkies.

The Change Game

Tijdens The Change Game onderzoekt het museum samen met Danielle Arets en Jessie Harms hoe we onze omgeving duurzamer, veiliger en groener maken. Hoe kunnen we onze dorpen, steden en gemeenschappen aanpassen aan het veranderende klimaat? Het spel onderzoekt welke mogelijkheden er zijn om leefomgeving en klimaat beter aan elkaar aan te passen en welke thema’s hierbij belangrijk zijn. De toekomstscenario’s in de game komen terug in de installatie Ontdek de Toekomst in Project Morgen. De toekomstscenario's zijn ontwikkeld door onder meer Jessie Harms.

Danielle Arets en Jessie Harms

Danielle Arets is docent Journalistiek en Verantwoorde Innovatie. Zij richt zich op onderzoek en debat over de dwarsverbanden tussen design en wetenschap. Danielle is beleidsmedewerker Voortgangsoverleg Klimaatakkoord en SER,, associate Lector Strategisch Creativiteit bij Design Academy Eindhoven en freelance designonderzoeker en debatmoderator. Zij richt zich op het slim verbinden van kennis en cultuur. Daarnaast organiseert ze debatten, schrijft populair wetenschappelijke publicaties en verzorgt gespreksleiding. Harms zet zich in de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graad en werkt aan het versnellen van de transitie naar een klimaatneutraal, natuurinclusief en sociaal Nederland. Haar expertise ligt voornamelijk op het versnellen van de energietransitie.

De Studio van NEMO is een extra locatie van NEMO Science Museum op het Marineterrein in Amsterdam. De programmering is speciaal voor volwassenen.

Deze activiteit is afgelopen. Je kunt hier niet meer aan deelnemen.

Bekijk alle actuele activiteiten op Zien & doen

Datum & tijd

donderdag, 30 maart 2023

Mei 2024
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Locatie

NEMO Science Museum De Studio

Kattenburgerstraat 5
1018 JA Amsterdam
Route plannen Route plannen

020 - 53 13 148

Vandaag gesloten

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
wo - zo 12:00 - 17:30 uur
ma Gesloten
Bekijk alle openingstijden

Nog meer ontdekken