Museumweek met Splinter

Bekijk hier alle afleveringen!

Aflevering 7

25 april (7/7)

In deze laatste aflevering van de Museumweek bezoekt Splinter Eye Filmmuseum in Amsterdam. Filmprogrammeur Ronald vertelt hem meer over een nieuw soort Netflix en curator Elif toont in de grote zaal een parel uit het archief van filmicoon Walt Disney.

Aflevering 6

24 april (6/7)

Vandaag ontdekt Splinter bij Aviodrome in Lelystad de ‘grand dame’ van de Nederlandse luchtvaart: ook wel de Conny genoemd. Collectiebeheerder Raymond vertelt meer over dit vliegtuig en om dat pronkstuk ook aan de mensen thuis te laten zien, maakt Splinter een wel heel speciale foto.

Aflevering 5

23 april (5/7)

Splinter is vandaag in het Natuurhistorisch Museum Maastricht waar hij paleontoloog John Jagt ontmoet. Daar komt hij meer te weten over een bijzondere vriendschap tussen een Maastrichtse apotheker en niemand minder dan: Charles Darwin.

Aflevering 4

22 april (4/7)

Vandaag duikt Splinter in de wereld van de Koninklijke Marine in het Marinemuseum in Den Helder. Met conservator Graddy ontdekt Splinter écht goud in het depot en met museummedewerker Signe maakt hij zelf iets moois om mee naar huis te nemen. Daarnaast tipt Splinter meer bijzondere activiteiten.

Aflevering 3

21 april (3/7)

Splinter bezoekt vandaag Museum Arnhem dat gesloten is vanwege een verbouwing, maar niet getreurd: hun pronkstuk hangt gewoon op straat. Conservator Jelle vertelt Splinter meer over dit werk ‘Wilma met kat’ en helpt hem een handje met een speciale foto-actie. Daarnaast tipt Splinter meer bijzondere activiteiten en vertelt hij je over het digitale Gouden Pronkstuk op het Museumplein.

Aflevering 2

20 april (2/7)

In deze aflevering kijkt Splinter zijn ogen uit in Design Museum Den Bosch. Hier ontmoet hij conservator Adrienne en komt meer te weten over de surrealistische kunstenaar Meret Oppenheim. Met museumdocent Sabina neemt Splinter een voorproefje op hun online Museumweek-activiteit en leert hij wat ‘slow art’ is.

Aflevering 1

19 april (1/7)

In deze aflevering bezoekt Splinter Museum Prinsenhof Delft en bekijkt hij een bijzondere tentoonstelling over porselein. Hij wordt rondgeleid door conservator Suzanne Klüver, ontdekt wat het verschil is tussen Chinees porselein en Delfts aardewerk én komt meer te weten over een heel grappig pronkstuk: de fopkan. Daarnaast tipt Splinter meer bijzondere activiteiten en vertelt hij je over het digitale Gouden Pronkstuk op het Museumplein.

Splinter Museumweek

Tijdens de Nationale Museumweek 2021 heeft Splinter Chabot een tour langs een aantal Nederlandse musea gemaakt om te ontdekken hoe zij #OnsEchteGoud​ digitaal in de schijnwerpers zetten. Je krijgt een voorproefje van de online activiteiten en pronkstukken. De mooie verhalen van onze prachtige musea inspireren je weer even.