Museum W

Vrouwen in de Kunst

Vrijdag 8 maart van 14 tot 15:30 uur

Lezing

In het kader van Internationale Vrouwendag geeft curator Haiko Sleumer in Museum W in Weert een lezing over vrouwen in de kunst.

Uit de schaduw

Anders dan de kunstgeschiedenis doet geloven, zijn er altijd vrouwelijke kunstenaars geweest. Ze raakten vergeten of verdwenen in de schaduw van bekende mannelijke kunstenaars. Tegenwoordig is het nog steeds slecht gesteld met het aandeel vrouwelijke kunstenaars in de collecties van Nederlandse musea. Het onderwerp staat echter hoog op de agenda in de kunstwereld.

Vrouwelijke kunstenaars

In deze lezing wordt aandacht besteed aan feministische kunst en een aantal vrouwelijke kunstenaars die elk een verrassende en belangrijke rol in de kunstgeschiedenis hebben vervuld.

Joyce Overheul

Na de lezing geeft kunstenaar Joyce Overheul aansluitend een rondleiding door haar tentoonstelling Sending Thoughts and Prayers. In het werk van Overheul lopen humor, activisme en actualiteit subtiel door elkaar en maakt ze gebruik van feministische maatschappijkritiek. De kunstenaar bedient zich veelal van een humoristisch commentaar op onderwerpen als vrouwenrechten, emancipatie en machtsrelaties.

Bezoekersinformatie

Toegang

Toegang is inbegrepen bij een entreeticket voor het museum.

Museumkaart geldig

Datum & tijd

Vrijdag 8 maart van 14 tot 15:30 uur

Locatie

Museum W

Meikoel 2
6001 EE Weert
Route plannen Route plannen

0495 - 53 19 20

Vandaag gesloten

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
di - zo 11:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden

Nog meer ontdekken