Museum W

Voorstelling Pan~// Catwalk

Zondag 12 mei van 11:15 tot 13 uur

Activiteit

Beleef Museum W op een wel heel bijzondere manier! Op zondag 12 mei is de Raadzaal dé locatie voor een optreden van Zwermers. Met twee performers, een violist en een onophoudelijke rij outfits brengt het gezelschap een ode aan de kleurrijke en veelzijdige mens.

Performance over de menselijke diversiteit

De voorstelling Pan~// Catwalk speelt met de menselijke neiging om alles wat we zien te labelen. Door het continu aan- en uittrekken van outfits ontstaat er een opsomming van allerlei soorten mensen. Met deze onophoudelijke kledingwissels laat Zwermers de rekbaarheid van onze identiteit zien.

Tweede huid

Van versleten spijkerjack tot extravagante glitterjurk. Onze kleding is een uitdrukking van wie we zijn, willen zijn, en soms moeten zijn. Wat zegt die ‘tweede huid’ over ons? Draagt de mens kleding of wordt de mens door kleding gedragen? Dompel je onder in een onophoudelijke stroom van kledingwissels ondersteund door een eenmansorkest met viool en loopstation.

Als afsluiting is er een gesprek tussen de artiesten en het publiek, onder leiding van Haiko Sleumer (curator Museum W).

Zwermers

Zwermers (NL) is een gezelschap van eigengereide makers dat performances maakt rond kleding, gender en identiteit. Het gezelschap wordt structureel ondersteund door de gemeente Tilburg en speelt in theaters, festivals en seminars in binnen- en buitenland. Zo waren ze onder andere te zien op Oerol (2018, 2019, 2021), Kunstfestspiele Hannover (2023), GDIF London (2023) en wonnen ze op het Fries straatfestival de publieksprijs.

Ook buiten het theater waren ze te zien in musea als de Pont in Tilburg en MU Hybrid Art House in Eindhoven. Nu staat Museum W in Weert op hun planning, dus mis deze belevenis niet!

Bezoekersinformatie

Toegang

Datum & tijd

Zondag 12 mei van 11:15 tot 13 uur

Locatie

Museum W

Meikoel 2
6001 EE Weert
Route plannen Route plannen

0495 - 53 19 20

Vandaag open tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
zo 11:00 - 17:00 uur
ma Gesloten
di - vr 11:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden

Nog meer ontdekken