Dit pronkstuk is niet meer te bezichtigen

Solotentoonstelling 'Epos van de Geest: op het kruispunt van zorg en geest' van kunstenares Laurence Aëgerter in Museum van de Geest | Haarlem

Epic of the Mind door Laurence Aëgerter     Het monumentale wandkleed Epic of the Mind     Museum van de Geest

Monumentaal wandkleed

Als een modern tapijt van Bayeux, neemt het werk de toeschouwer mee op een ontdekkingsreis. Deze reis is een verbeelding van de geest als uit een droom die zich ontvouwt tegen een achtergrond van abstract landschappen die in elkaar overvloeien, nu eens sereen dan weer dramatisch of extatisch.

Wisselmomenten

Tijdens de looptijd van de tentoonstelling, een jaar, zal het wandkleed in delen van 6 meter worden getoond. Het unieke textiele kunstwerk is ontwikkeld in samenwerking met meesterwever Stef Miero van TextielLab, het kennisinstituut van het Textielmuseum in Tilburg.

Laurence Aëgerter

Laurence Aëgerter is een Frans-Nederlands kunstenaar. Haar werk bestaat uit fotografische series, site-specifieke installaties, gemeenschapsprojecten, wandkleden en kunstenaarsboeken. Haar werk beweegt zich op het kruispunt van kunst, wetenschap en maatschappij. Zij realiseert en verrijkt haar werk met leken, professionals uit de medische wereld, ambachtslieden en wetenschappers.

Naast exposities in Museum van de Geest, Fries Museum, Fotomuseum Rotterdam en de Hermitage Amsterdam werd haar werk afgelopen jaren internationaal geëxposeerd in Musée du Petit Palais Parijs, MAMAC Nice, Fondation Colectània Barcelona en Les Rencontres de la Photographie Arles.

Dit pronkstuk is niet meer te bezichtigen

Locatie

Museum van de Geest | Dolhuys

Schotersingel 2
2021 GE Haarlem
Route plannen Route plannen

Museumkaart geldig

Bezoek museumpagina

Nog meer ontdekken