Museum van de Geest | Dolhuys

Prikkelvriendelijk museumbezoek

Dinsdag 10 oktober van 10 tot 13 uur

Activiteit

Een museumbezoek is niet voor iedereen vanzelfsprekend door de aanwezigheid van prikkels, zoals geluiden, felle lampen en drukte. Daarom heeft Museum van De Geest | Haarlem een prikkelvriendelijke openstelling gerealiseerd op 10 oktober 2023.

Prikkelvriendelijk

Bij een prikkelvriendelijk museumbezoek zijn er zo min mogelijk zintuigelijke prikkels en onzichtbare drempels. Daarom laat het museum tijdens deze openstelling een beperkt aantal bezoekers toe. De verlichting in het gebouw is gedimd en als bij een (kunst)werk of in een ruimte muziek of geluiden horen, dan gaan die uit. De audiotour is aangepast om hiervan ook het aantal prikkels te reduceren.

Rust

Daarnaast is een speciale ruimte gecreëerd waar je even tot rust kunt komen. Er is een visuele handleiding en plattegrond beschikbaar. De aanwezige medewerkers nemen een zeer terughoudende, maar wel gastvrije houding. Schroom niet ze vragen te stellen of hulp te vragen, bijvoorbeeld als je begeleiding nodig hebt naar de stilteruimte. Op deze manier ontstaat een rustige omgeving om Museum van de Geest | Haarlem met zo min mogelijk omgevingsprikkels te ervaren.

Voor wie

Een prikkelvriendelijk museumbezoek is voor mensen die bijvoorbeeld door autisme, ziekte of beperking op een andere manier prikkels verwerken en soms lager in hun energie zitten, waardoor zij museumbezoek als slopend kunnen ervaren. Het museum gaat daarbij uit van goed vertrouwen. Je hoeft niet aan te kunnen tonen dat je baat hebt bij de prikkelvriendelijke openstelling. Je mag natuurlijk ook een vriend, vriendin, partner, familielid of begeleider meenemen.

Per halfuur kunnen 6 bezoekers een ticket boeken. Dat kan via de link bij Meer informatie op de museumsite. Bekijk vóór je bezoek alvast de visuele handleiding en plattegrond op de site van het museum.

Tip: neem je eigen - noise cancelling - koptelefoon plus kabel mee, om te gebruiken tijdens de audiotour door het museum. Deze kun je inpluggen in het audio-device, waarmee je het museum ontdekt.

Prikkelarm museumbezoek in Museum van de Geest | Dolhuys

Impressie Museum van de Geest | Dolhuys in Haarlem

Bezoekersinformatie

Toegang

Toegang is inbegrepen bij een entreeticket voor het museum.

Museumkaart geldig

Let op: vooraf reserveren is nodig

Datum & tijd

Dinsdag 10 oktober van 10 tot 13 uur

Locatie

Museum van de Geest | Dolhuys

Schotersingel 2
2021 GE Haarlem
Route plannen Route plannen

023 - 54 10 670

Vandaag open van 11:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
do - zo 11:00 - 17:00 uur
ma - di Gesloten
Bekijk alle openingstijden

Extra informatie

Boek je ticket via de link hieronder

Nog meer ontdekken