Museum Slager

Meet & Greet Michel van de Laar

Zondag 21 juli van 14 tot 16 uur

Lezing

Michel van de Laar, lid van het expertteam van Het Geheim van de Meester én restaurator van Museum Slager in Den Bosch is zondag 21 juli om 14.00 aanwezig voor een rondleiding en Meet & Greet.

Michel van de Laar, restaurator

Het programma Het Geheim van de Meester van AVROTROS/IDTV bestaat sinds 2016. Een team van experts werkt met geavanceerde technieken in een modern atelier om meesterwerken te reconstrueren. Michel van de Laar, lid van dit team en restaurator bij Museum Slager, vertelt boeiend over de schilderijen en hun reconstructies. Op zondag 21 juli is hij in Museum Slager voor een Meet & Greet en verzorgt om 14.00 uur een rondleiding.

Reconstrueren of kopiëren?

Michel van de Laar toont aan dat reconstrueren wezenlijk verschilt van kopiëren. Hij bespreekt de zoektochten van het team, zoals naar de leef- en werkwereld van Rembrandt en naar authentieke verf. Ook verkent hij de geheimen binnen de schilderijen zelf, zoals het juweel op Vermeers Meisje met de Parel dat geen parel blijkt te zijn, en de haren die in verschillende werken zijn ontdekt en die een plaats moesten krijgen in de reconstructies.

Primeur!

De tentoonstelling in Museum Slager toont 25 reconstructies, naast een foto van het originele werk en een beschrijving van het boeiende reconstructieproces. Een primeur in Nederland is de reconstructie van Stilleven met akkerbloemen en rozen van Vincent van Gogh, sinds 1974 in bezit van het Kröller-Müller museum. Er was lang twijfel over de authenticiteit vanwege de weelderige bloemen die niet typerend zouden zijn voor Van Gogh. Maar het bleek authentiek, mét een verborgen geheim: onder de bloemen bevond zich een schildering van twee worstelaars. Deze is nu ook te bewonderen in Museum Slager!

Bezoekersinformatie

Toegang

Toegang is inbegrepen bij een entreeticket voor het museum.

Museumkaart geldig

Datum & tijd

Zondag 21 juli van 14 tot 16 uur

Locatie

Museum Slager

Choorstraat 8
5211 KZ Den Bosch
Route plannen Route plannen

073 - 61 33 216

Vandaag open van 11:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
zo 13:00 - 17:00 uur
ma Gesloten
di - vr 11:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden

Nog meer ontdekken