Museum Jan Cunen

In de voetsporen van... Stiltewandeling

Zaterdag 8 juni van 10:45 tot 12:15 uur

Evenement

De combinatie van de dynamiek van de stad en de verstilling die Willem Witsen graag koos, is het thema tijdens een stiltewandeling door de stad.

Stilte

Uit het hoofd weg, nergens over na hoeven denken maar puur ervaren, iets tot je nemen en ontdekken waar de kracht van de stilte opeens tevoorschijn kan komen. Binnen die dynamiek kun je zowel geluiden als stilte terugvinden. Stilte is niet zozeer de afwezigheid van geluid maar kan zich op meer manieren manifesteren. Het gaat vooral om daar waar jij je volle aandacht aan geeft en hoe jij het beleeft. In stilte wandel je met nieuwgierigheid langs plekjes, tuinen, gebouwen, objecten en details in Oss die je anders wellicht minder snel opvallen. Plekken waar je in de roes of haast van het dagelijkse leven soms voorbij kunt lopen aan details of aan iets wat in de schaduw staat. De stiltewandeling wordt begeleid door Ellen Korstanje, Mindfulnesstrainer en eigenaar van Beweeg en Leef, centrum voor bewust bewegen & ontspannen in Oss.

Praktisch

Starttijd: 11:00 in het museumcafé, om 12:15 zijn we weer terug in het museum. De wandeling kost €6,50. Wil je na afloop het museum bezoeken, dan is een geldig museumticket nodig. Voor deze activiteit kun je ook gebruik maken van groepskorting. Zijn de kosten een drempel om deel te nemen, neem dan contact op met het museum.

Lunch

TIP: Je kunt na de wandeling gebruik maken van een speciale lunchaanbieding om met elkaar ervaringen van de wandeling uit te wisselen: Cunenlunch (broodje, soep en salade) en koffie of thee voor €15,50. Schrijf je in door een mail te sturen naar info@museumjancunen.nl Vermeld daarbij de naam en telefoonnummer en of je gebruik wilt maken van de Cunenlunch. Graag horen we dan ook of er eventuele dieetwensen zijn.

Willem Witsen

Deze activiteit sluit aan bij de tentoonstelling Willem Witsen, stille kracht. Deze tentoonstelling is van 18 februari tot en met 16 juni 2024 te zien in Museum Jan Cunen.

Bezoekersinformatie

Toegang

Let op: vooraf reserveren is nodig

Datum & tijd

Zaterdag 8 juni van 10:45 tot 12:15 uur

Locatie

Museum Jan Cunen

Molenstraat 65
5341 GC Oss
Route plannen Route plannen

+31 41 - 27 98 000

Vandaag open van 11:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
ma Gesloten
di - za 11:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden

Nog meer ontdekken