Het Scheepvaartmuseum

Tikkit Talk in het Scheepvaartsmuseum

Dagelijks t/m 25 oktober

Speciaal voor kinderen t/m 12 jaar tijdens de herfstvakantie: Tikkit Talks! Vertel zelf over een pronkstuk. Doe mee in het museum óf maak thuis een vlog. Zo maak je kans op een mooie prijs. Doe hier mee.

Tip: kies dit pronkstuk:

Zeeslag bij Kijkduin, 21 augustus 1673

Dit pronkstuk, geschilderd door Willem van de Velde de Jonge (1633-1707), is op dit moment te vinden in onze tentoonstelling ‘Republiek aan Zee’. In 1672 werd de Republiek van alle kanten tegelijk aangevallen. Franse, Keulse en Munsterse legers gingen het land in en op de Noordzee viel de Engelse vloot aan. De Republiek werd bedreigd. De inwoners noemen het een rampjaar. Een jaar later werd bij Kijkduin de Frans-Engelse vloot verslagen en zo was er geen gevaar meer op een aanval van de vijand.

Nog geen Museumkaart?

Dagelijks t/m 25 oktober