De Flevowand in Batavialand

De Flevowand     De Flevowand is een kleed van zestig meter met geborduurde historische scènes.

De Flevowand is een kleed van zestig meter met geborduurde historische scènes. Over zestig meter ontrolt zich de geschiedenis van de Zuiderzee vanaf de IJstijd tot de 21ste eeuw voor de ogen van de kijker.

Veertien jaar

Veertigduizend zoek-, ontwerp- en borduururen zitten in de Flevowand. Veertien jaar is er onafgebroken gewerkt aan de Flevowand door gemiddeld 25 borduursters uit Biddinghuizen. De makers van de Flevowand hebben een enorm onderwerp aangepakt. Door de keuze van dramatische momenten uit de geschiedenis van de Zuiderzee, kan met de vorming van dit gebied worden terugzien op de wand. Het doek is verdeeld in drie lagen. In de bovenste laag vinden we de een tijdsaanduiding en de titels van taferelen. De midden laag bevat de verhalende scènes en is chronologisch opgezet. De onderrand vormt een toelichting op de historische scènes.

Borduurwerk

De detaillering van het borduurwerk is verbluffend. Er is dieptewerking terug te zien op het kleed, voornamelijk bereikt door gebruik van kleurwisselingen en variaties in steken. Ook door het verfijndere materiaal is veel mogelijk in detaillering en variatie. Het is een uniek kleed, welke je gezien moet hebben!

Locatie

Batavialand

Oostvaardersdijk 01 13
8242 PA Lelystad
Route plannen Route plannen

Museumkaart geldig

Bezoek museumpagina

Nog meer ontdekken