Opening hours, address and telephone number

Closed today

Opening hours next week
Day Opening hours
Thu - Sun 11:00 - 16:00
Mon - Tue Closed
Overview of opening hours
Tournooiveld 1
3611 AS Oud-Zuilen
Plan route Plan route

030 - 24 40 255

Slot Zuylen
Slot Zuylen in Oud-Zuilen
In de Gobelinzaal hangt een ruimtevullend wandtapijt, een gobelin genaamd. Dit wandtapijt is rond 1670 gemaakt door Maximiliaan van der Gught.
Ervaar de rijke familiegeschiedenis van de invloedrijke bewoners
Portret Belle van Zuylen
Helena Jacoba de Vicq

Slot Zuylen heeft een rijke familiegeschiedenis met invloedrijke bewoners, waarvan schrijfster Belle van Zuylen de bekendste was. In het kasteel komen de verhalen over vervlogen tijden tot leven.

Slot Zuylen is een van de oudste kastelen aan de Vecht, net buiten de stad Utrecht. Het Slot heeft een rijke familiegeschiedenis met invloedrijke bewoners, waarin sterke vrouwen, zoals schrijfster Belle van Zuylen, een prominente rol spelen. Ervaar in Slot Zuylen het dagelijks leven van de bewoners van het kasteel.

Audiotour voor thuis

Wij brengen Slot Zuylen naar jouw huiskamer. Met de audiotour, Geheimen van de Gids, loopt je vanuit huis door het slot. Luister naar de unieke verhalen die door onze gidsen worden verteld.

Topstukken

Een van onze topstukken is een ruimte vullend wandtapijt in de Gobelinzaal. Verder zijn er in de tuin verrassend veel elementen uit diverse stijlperioden bewaard gebleven. Bijzonder is de 120 meter lange slangenmuur uit ongeveer 1742, een van de mooiste fruitmuren in West-Europa.

Access

Netherlands Museum Pass valid

Would you like to purchase a Netherlands Museum Pass?

Facilities

  • Drinken
  • Parkeergelegenheid voor auto's
  • Museumwinkel
More information on the museum website
In de Gobelinzaal hangt een ruimtevullend wandtapijt. Dit wandtapijt is rond 1670 gemaakt door Maximiliaan van der Gucht.

Gobelin

In de Gobelinzaal hangt een ruimtevullend wandtapijt, een gobelin genaamd. Dit wandtapijt is rond 1670 gemaakt door Maximiliaan van der Gucht.

Discover more