Opening hours, address and telephone number

Open today from 11:00 until 17:00

Opening hours next week
Day Opening hours
Fri - Sat 11:00 - 17:00
Sun 13:00 - 17:00
Mon Closed
Tue - Wed 11:00 - 17:00
Overview of opening hours
Winckelweg 17a
8071 DN Nunspeet
Plan route Plan route

0341 - 25 05 60

Vooraanzicht hoofdingang Noord-Veluws Museum Nunspeet
Het Noord-Veluws Museum in Nunspeet
De schilderachtige Veluwe
Grote expositieruimte begane grond
Bewonder kunst van Noord-Veluwse kunstenaars

Het Noord-Veluws Museum is een kunstmuseum met werk van Noord-Veluwse kunstenaars. Je hoort hier ook de verhalen bij de schilderijen.

Verhalen van de schilders en de bewoners van dit deel van de Veluwe die hier van 1880 tot 1950 woonden en werkten. Een periode waarin de ongerepte natuur en de eenvoudige bewoners van de Veluwe een grote aantrekkingskracht uitoefenden op stadsbewoners. Juist in een tijd van opkomende industrie en verstedelijking ontdekten zij de schoonheid van de natuur en het leven dicht bij de natuur.

Access

Netherlands Museum Pass valid

Would you like to purchase a Netherlands Museum Pass?

Facilities

  • Rolstoeltoegankelijk
  • Parkeergelegenheid voor auto's
More information on the museum website
Suusje kleden is het eerste schilderij dat de initiatiefnemer van het Noord-Veluws Museum aankocht speciaal voor het nieuwe museum. In november 2014 opende dit museum om het verhaal van het kunstenaarsdorp Nunspeet te presenteren.  Briët legde het moment vast dat het haar van zijn dochter Suzanna werd gevlochten door een huishoudster. Lange tijd werd gedacht dat zij de vrouw van Briët was, maar die was op dat moment nog maar rond de 35 jaar, de afgebeelde vrouw is ouder. Daarbij, de vrouw draagt een eenvoudige jurk en geen sieraden, geheel in contrast met het meisje dat zij helpt. Suusje is rijk gekleed: lint in het haar en fraaie oorhangers. Een meisje uit de gegoede klasse. Met de weloverwogen lichtval (het oor!), de fraaie compositie, de wijze van penseelvoering en geslaagde stofuitdrukking vormt dit doek een meesterwerk binnen het oeuvre van Briët.

Suusje aankleden - Arthur Briët

Briët legde het moment vast dat het haar van zijn dochter Suzanna werd gevlochten door een huishoudster. Met de weloverwogen lichtval op het oor, de fraaie compositie, de wijze van penseelvoering en geslaagde stofuitdrukking vormt dit doek een meesterwerk binnen het oeuvre van Briët.

Discover more