Museum van de Vrouw

Tegenwind: vrouwen in detentie

Wednesday 4 September from 19:30 to 21:30 hours

Lecture

Stap binnen in de wereld van de vrouwengevangenis. Deze fascinerende lezing biedt een inkijkje in het leven binnen de muren van vrouwengevangenis PI (Penitentiaire Inrichting) Ter Peel in Evertsoord.

Complex

Laat je informeren over het reilen en zeilen in de gevangenis, het dagelijks leven van de vrouwen die hier verblijven en verbaas je over de verscheidenheid aan delicten die zij hebben gepleegd. Van nationale tot internationale achtergronden, elk verhaal is uniek en intrigerend. Hoe houden de vrouwen zich staande in een omgeving die vaak als meedogenloos wordt beschouwd? Wat houdt een inkomstenprocedure in en hoe vullen zij hun dagen? Ontdek welke verwachtingen er op hen rusten en hoe het personeel omgaat met de complexe dynamiek. Deze lezing sluit aan bij de huidige tentoonstelling Criminele Vrouwen?.

Gevangenismuren

Of je nu geïnteresseerd bent in de menselijke psyche, het gevangeniswezen of gewoonweg nieuwsgierig bent naar dit onderwerp, deze lezing belooft een boeiende en verhelderende ervaring te worden. Kom en laat je verrassen door de verhalen die schuilen achter de gevangenismuren.

Over de spreker

Sjaak Bekx werkte jarenlang in de vrouwengevangenis Ter Peel (Evertsoord)en is recent met pensioen. Hij was penitentiaire inrichtingswerker (PIW) en kwam dagelijks in contact met de gedetineerde vrouwen. Hij gaf regelmatig rondleidingen en vertelde daarbij graag over zijn werk. Nu komt hij naar Echt toe om zijn verhaal te delen.

Praktisch

De lezing duurt van 19:30 tot 20:30 uur. Daarna vragenronde / nazit. De entreeprijs bedraagt €10,00 inclusief koffie/thee.

Visitor information

Access

Attention: Advance booking required

Date & time

Wednesday 4 September from 19:30 to 21:30 hours

Location

Museum van de Vrouw

Plats 1
6101 AP Echt
Plan route Plan route

0475 - 20 10 02

Open today from 13:00 until 17:00

Opening hours next week
Day Opening hours
Sun 13:00 - 17:00
Mon Closed
Tue - Fri 11:00 - 17:00
Overview of opening hours

Discover more