Opening hours, address and telephone number

Open today from 10:00 until 17:00

Opening hours next week
Day Opening hours
Fri - Sun 10:00 - 17:00
Mon Closed
Tue - Wed 10:00 - 17:00
Overview of opening hours
Academiestraat 7
3841 ES Harderwijk
Plan route Plan route
De buitenkant van het Marius van Dokkum Museum
Het Marius van Dokkum Museum
André van Duin bezoekt het museum
André van Duin in het museum
Een schilderij van Marius van Dokkum dat tentoongesteld staat in het museum
Een schilderij van Marius van Dokkum dat tentoongesteld staat in het museum

De schilderijen in het Marius van Dokkum Museum in Harderwijk hebben vaak iets humoristisch. In Van Dokkum’s vrije onderwerpen komen meestal eenvoudige mensen voor in hun eigen leefomgeving.

Humoristisch

De schilderijen van Marius van Dokkum (1957) bestaan uit portretten, stillevens en vrije onderwerpen. In zijn vrije onderwerpen zie je meestal eenvoudige mensen in hun eigen leefomgeving. Mensen die ondanks hun eigenaardigheden toch sympathiek overkomen. Marius van Dokkums werk wordt gekenmerkt door de vele details, er is zoveel op te zien. Vaak hebben zijn schilderijen iets humoristisch. Van Dokkum is van mening dat humor het werk toegankelijker kan maken.

Snijkamer

Op 26 mei 2018 opende het Marius van Dokkum Museum in Harderwijk de deuren. In een van de mooiste panden van Harderwijk, de voormalige Snijkamer van de Universiteit van Harderwijk. Hier ontleedden de professoren destijds onder toeziend oog van hun studenten lichamen tijdens de zogenoemde anatomische lessen. Deze markante historische locatie heeft na een grondige verbouwing een nieuwe en unieke bestemming gekregen: een museum gewijd aan het werk van een levende kunstenaar.

Access

Netherlands Museum Pass valid

Would you like to purchase a Netherlands Museum Pass?

Discover more