Opening hours, address and telephone number

Open today from 12:00 until 17:00

Opening hours next week
Day Opening hours
Thu - Sun 12:00 - 17:00
Mon Closed
Tue 12:00 - 17:00
Overview of opening hours
Kloosterstraat 33
1411 RS Naarden
Plan route Plan route

035 - 69 43 045

Het Comenius Museum in Naarden
Het Comenius Museum in Naarden
Bezoekers in het Comenius Museum
Bezoekers in het Comenius Museum

Het Comenius Museum is gewijd aan het leven en werk van de beroemde Tsjechische geleerde Jan Amos Comenius (1592-1670) en zijn betekenis als theoloog, filosoof en pedagoog.

De beroemde Tsjechische geleerde Jan Amos Comenius (1592-1670) bracht de laatste veertien jaar van zijn leven door in Nederland. Het Comenius Museum is gewijd aan zijn leven en werk.

De wereld van Comenius

De vaste tentoonstelling Mundus Comenii (De Wereld van Comenius) geeft inzicht in alle aspecten van het leven en werk van Jan Amos Comenius en zijn tijd. Maak kennis met 4 belangrijke thema’s uit het leven van Comenius: Religio, Respublica Litteraria, Scientia et Educatio en Politica. De vaste expositie is te vinden op de begane grond.

Mausoleum

Via het museum kun je naar zijn mausoleum, dat in de jaren 1934-1937 in opdracht van de Tsjechische regering is ingericht door Tsjechische kunstenaars .

Bibliotheek

In het museum is een bescheiden bibliotheek met daarin een aantal originelen van Comenius' boeken en werken over Comenius. De bibliotheek is op afspraak te bezoeken.

Access

Netherlands Museum Pass valid

Would you like to purchase a Netherlands Museum Pass?

Facilities

  • Rolstoeltoegankelijk
  • Parkeergelegenheid voor auto's
  • Museumwinkel
More information on the museum website
School! Kunst uit de klas

School! Kunst uit de klas

Het 'gouden object' van het Comenius Museum is de tentoonstelling: 'School! Kunst uit de klas - Comenius en school gezien door de ogen van kinderen'. Deze tentoonstelling laat zien hoe creatief kinderen zijn.

Discover more