Rijksmuseum Muiderslot

Kids in het kasteel: modern stilleven

Zondag 11 december van 14 tot 15:30 uur

Workshop

Eens in de maand kun je je opgeven voor een creatieve workshop in het Muiderslot. Dan ga je aan de slag met een onderwerp dat past bij het kasteel en aansluit bij het seizoen. Deze keer gaan we een modern stilleven maken.

Lekker eten

Wat is een stilleven? Dat is een schilderij waarop je bijvoorbeeld eten kunt zien. Daarvan zijn er in de 17e eeuw ontzettend veel gemaakt. In het Muiderslot hangen ook verschillende stillevens met eten erop. Pauwenpasteitjes, wijn, oesters, olijven, zout en peper, er is van alles op te zien. Vooral eten voor volwassenen eigenlijk. Jij gaat tijdens deze workshop een stilleven maken met lekker eten voor kids: patat, kroketten, appelmoes, kaassoufflés, milkshakes… En alles wat jij maar lekker vindt.

Eerst ga je in het Muiderslot op onderzoek uit. Daar ontdek je waar je allemaal op moet letten als je een stilleven maakt. Daarna ga je naar het atelier van het kasteel om zelf aan de slag te gaan. Doe je mee?

Met Museumkaart € 7,50

Voor 5 t/m 12 jaar