Oyfo Techniekmuseum

Met auteur Gert Banis door Trijp

Zaterdag 22 juni van 14 tot 15 uur

Rondleiding

Duik samen met Gert Banis, auteur van het boek Hengelo Velours, in de archieven van de Hengelosche Trijpweverij tijdens deze verdiepende rondleiding en kom nog meer te weten over de tentoonstelling Trijp bij Oyfo Techniekmuseum.

Trijp

Tot en met 24 augustus bezoek je de tentoonstelling Trijp bij Oyfo Techniekmuseum, waarbij je kennis maakt met dit speciaal en exclusief soort velours dat tussen 1901 en 2000 werd gemaakt door de Hengelosche Trijpweverij. In de speciale trijpweverij in Hengelo werd de stof geweven en werd er met stoom patronen in gewalst. Deze bijzondere productiemethode kostte veel tijd en energie en was daarom erg exclusief. Een belangrijke aanleiding voor de tentoonstelling van trijp is het onderzoek dat Gert Banis de afgelopen jaren gedaan heeft naar deze fabriek. Hij schreef hier een boek over, Hengelo Velours, en neemt jullie tijdens deze rondleiding graag mee in zijn onderzoek.

Rondleiding

Hoor hoe de voormalig chef Kremer van de Hengelosche Trijpweverij het land doorging om lezingen te geven en zo zijn product aan de man bracht. Tijdens deze rondleiding worden er beelden getoond die niet in de tentoonstelling te zien zijn en maak je kennis met de vele vooruitstrevende ontwerpers die werkzaam waren voor de Hengelosche Trijpweverij en haar exclusieve dessins. En leer hoe dit Twentse bedrijf opdrachten binnenhaalde van het Vredespaleis tot aan de Titanic.

Zaterdag 22 juni van 14 tot 15 uur

Oyfo Techniekmuseum