Museum van de Vrouw

Powervrouwen: op een dag kun je er zo maar eentje zijn

Woensdag 26 juni van 19:30 tot 21:30 uur

Lezing

Ingrid Henssen neemt het publiek mee naar de wereld van powervrouwen. Dit keer geen criminele vrouwen, maar mooie succesverhalen van machtige dames

Wereldwijven

Powervrouwen oftewel wereldwijven. Van feministe tot wetenschapper, van hulpverlener tot zakenvrouw, van hoer tot heilige. De vrouwen in de lezing van Ingrid Henssen lieten zich door niets en niemand tegenhouden. Geen verhaal van corruptie, oorlog, grote ongelukken, maar mooie succesverhalen van machtige dames. Wat hadden Florence Nightingale en Aletta Jacobs met elkaar gemeen en wat kunnen we leren van Madame Curie, Agatha Cristie en Jeanne d’Arc? Zijn Lady Diana en Oprah Winfrey zoveel anders dan wij of zijn we niet allemaal een beetje een powerdame en mogen we trots zijn op onszelf? Met meer dan 200 kleurrijke dia’s over krachtige vrouwen die de wereld veranderden, belooft de presentatie vrolijk, indringend én inspirerend te worden. Hartelijk welkom, ook voor powermannen natuurlijk.

Over de spreker

Ingrid heeft 35 jaar ervaring op het gebied van medisch onderwijs. Nadat ze stopte als arts legde ze zich toe op nieuwe onderwerpen voor haar lezingen, zoals kunst en ook deze lezing.

Praktisch

De lezing duurt 2 uur inclusief pauze van 15 á 20 minuten. De entreeprijs bedraagt €10,00 inclusief koffie/thee.

Bezoekersinformatie

Toegang

Let op: vooraf reserveren is nodig

Datum & tijd

Woensdag 26 juni van 19:30 tot 21:30 uur

Locatie

Museum van de Vrouw

Plats 1
6101 AP Echt
Route plannen Route plannen

0475 - 20 10 02

Vandaag open van 13:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
zo 13:00 - 17:00 uur
ma Gesloten
di - vr 11:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden

Nog meer ontdekken