Museum Huis Doorn

Symposium The last German Emperor's Colonial Art

Zaterdag 23 maart van 13 tot 18 uur

Evenement

Museum Huis Doorn deed in samenwerking met de Universiteit Utrecht een herkomstonderzoek naar eigen collectie-items die mogelijk een koloniaal verleden hebben. organiseert op 23 maart een symposium over de koloniale kunst van de laatste Duitse keizer Wilhelm II.

Herkomstonderzoek

Aansluitend bij een bredere ontwikkeling in de culturele sector startte Museum Huis Doorn in samenwerking met de Universiteit Utrecht een herkomstonderzoek naar eigen collectie-items die mogelijk een koloniaal verleden hebben.

Kostbare Chinese lakpanelen

Tijdens dit onderzoek zijn onverwachte verhalen aan het licht gekomen, met betrekking tot de Duitse keizerlijke familie, Duits koloniaal beleid, en ook de Eerste Wereldoorlog. Zo werden de verborgen verhalen ontdekt achter een serie kostbare Chinese lakpanelen, rechtstreeks uit de Verboden Stad in Beijing. En werd de identiteit achterhaalt van een onbekende Afrikaanse koloniale soldaat.

In het symposium staan de volgende onderwerpen centraal:

  • Koloniale kunst
  • Kolonialisme en WOI in het museum
  • Hedendaagse implicaties Duits koloniaal verleden

Internationale sprekers

Tijdens dit symposium in Academiegebouw Universiteit Utrecht spreken vooraanstaande experts uit de museumwereld, zoals een vertegenwoordiger van de Staatliche Museen zu Berlin en het Rijksmuseum in Amsterdam. En ook de ambassadeur van Duitsland, Dr. Cyrill Nunn en de ambassadeur van Namibië, Dr. Mekondjo Kaapanda-Girnus.

Bezoekersinformatie

Toegang

Datum & tijd

Zaterdag 23 maart van 13 tot 18 uur

Locaties

Museum Huis Doorn

Langbroekerweg 10
3941 MT Doorn
Route plannen Route plannen

0343 - 42 10 20

Vandaag open van 13:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
wo - zo 13:00 - 17:00 uur
ma Gesloten
Bekijk alle openingstijden

Academiegebouw Universiteit Utrecht

Nog meer ontdekken