Museum Het Spinozahuis

Eeuwig waardevol. Voor nu en later!

Donderdag 22 februari van 10 tot 12 uur

Activiteit

Kom op 22 februari naar het Spinozahuis Rijnsburg en laat iets waardevols voor de toekomst achter!

Begraaf een tijdcapsule in de tuin van het museum!

Een tijdcapsule begraven. Hoe spannend is dat! Vooral in de tuin van het oude huis waar de grote filosoof Spinoza in de 17e eeuw een aantal jaren woonde.

Blijft jouw capsule eeuwen begraven?

In de krokusvakantie is er de gelegenheid om jouw eigen tijdcapsule in de tuin te begraven. Je mag zelf weten wat je er in stopt. Tijdens de activiteitenochtend beschilderen kinderen van 8-12 jaar tegeltjes. Ze horen eerst een verhaal over de antieke tegels met de bijzondere tekeningen in het huis. Daarna mogen ze er zelf één maken en als laatste is er nog een speurtocht in het huis naar bijzondere afbeeldingen.

Alle deelnemers van die ochtend mogen een schat begraven voor mensen in de toekomst. Er kan iets worden meegebracht of we maken/tekenen zelf iets op die ochtend. Het wordt interessant.

Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar

gratis