Museum de Fundatie

Gesprek met Marieke Sanders en Maarten Bertheux

Zaterdag 22 juni van 15 tot 16 uur

Activiteit

Bezoek een publiek gesprek met kunstverzamelaar Marieke Sanders en gast-curator Maarten Bertheux, geïnterviewd door journalist en kunstcriticus Edo Dijksterhuis.

Schenking

Marieke Sanders zal spreken over de bijzondere kunstcollectie die zij en Pieter Sanders in de loop van hun leven samen hebben verzameld, en waarvan een selectie nu wordt geschonken aan Museum de Fundatie. De schenking, met als ankerpunt zo’n 50 werken van Finse fotografen, is vanaf 8 juni de hele zomer te zien in de tentoonstelling Noordelijk licht: natuurfotografie – welke is gecureerd door gast-curator Maarten Bertheux.

Mens en natuur

In deze tentoonstelling staat de fotografische visie op de natuur en de relatie van mens tot de natuur centraal. Noordelijk licht: natuurfotografie belicht onderwerpen zoals de cycli in de natuur, de menselijke ingrepen in de natuur, inclusief het verstoren van het ecologisch evenwicht, en hoe de menselijke conditie wordt weerspiegeld in relatie tot de natuur. Er zijn ruim 100 kunstwerken te zien, waaronder circa 50 werken van Finse fotografen uit de collectie van het verzamelaarsechtpaar Pieter en Marieke Sanders die zij aan Museum de Fundatie schenken.

Bezoekersinformatie

Toegang

Toegang is inbegrepen bij een entreeticket voor het museum.

Museumkaart geldig

Datum & tijd

Zaterdag 22 juni van 15 tot 16 uur

Locatie

Museum de Fundatie

Blijmarkt 20
8011 NE Zwolle
Route plannen Route plannen

0572 - 38 81 88

Vandaag open van 11:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
ma Gesloten
di - za 11:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden

Nog meer ontdekken