Kunsthal Rotterdam

Artist Talk

Zaterdag 11 maart van 11 tot 12:30 uur

Lezing

Wereldwijd geroemd en deels in Rotterdam gevestigd. Op zaterdag 11 februari komt gerenommeerd Amerikaans kunstenaar Ellen Gallagher naar de Kunsthal om in gesprek te gaan met curator en schrijver Ekow Eshun over haar werk en de tentoonstelling In the Black Fantastic.

In the Black Fantastic

De tentoonstelling In the Black Fantastic toont verleidelijke, weelderige en kleurrijke werken van 11 hedendaagse kunstenaars uit de Afrikaanse diaspora. Met grenzeloze verbeeldingskracht en technische virtuositeit kaarten zij racisme en sociale ongelijkheid aan. De kunstenaars verbeelden nieuwe werelden en mogelijkheden en halen inspiratie uit folklore, mythe, sciencefiction, spirituele tradities en afrofuturisme.

Ellen Gallagher

Gallaghers werk was te zien in verschillende solo- en groepstentoonstellingen, biënnales en vele musea over de hele wereld hebben werk van haar in hun permanente collectie. In the Black Fantastic toont haar aquarellen uit de serie Watery Ecstatic en schilderijen uit de serie Ecstatic Draught of Fishes die een magische onderwaterwereld verbeelden, geïnspireerd op de moderne mythe van Drexciya.

Ekow Eshun

Ekow Eshun (1968) is schrijver, curator en samensteller van de tentoonstelling In the Black Fantastic. Hij is onder andere voorzitter van de Fourth Plinth Commissioning Group, het meest prestigieuze openbare kunstprogramma in het Verenigd Koninkrijk, en voormalig directeur van Institute of Contemporary Arts (ICA), Londen. Eshun is auteur van verschillende publicaties, zoals Africa State of Mind en Black Gold of the Sun. Eshun heeft een eredoctoraat aan de London Metropolitan University.

Praktisch

De Artist Talk is op zaterdag 11 februari in het Kunsthal Auditorium tussen 11-12.30 uur.

Bezoekersinformatie

Toegang

Toegang is inbegrepen bij een entreeticket voor het museum.

Museumkaart geldig

Let op: vooraf reserveren is nodig

Datum & tijd

Zaterdag 11 maart van 11 tot 12:30 uur

Locatie

Kunsthal Rotterdam

Westzeedijk 341
3015 AA Rotterdam
Route plannen Route plannen

010 - 44 00 300

Vandaag gesloten

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
di - zo 10:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden

Nog meer ontdekken