Huygens' Hofwijck

Concert: Nymphes et Monstres

Zondag 21 april van 11 tot 12 uur

Activiteit

Op zondagochtend 21 april kan je genieten van het ensemble Nymphes et Monstres en hun zorgvuldig samengestelde programma Musica Sacra e Profana! Er zijn maximaal 30 plaatsen beschikbaar.

Over het ensemble

Nymphes et Monstres is niet zomaar een collectief dat gespecialiseerd is in Franse barokmuziek; het is een veelomvattend concept dat de hedendaagse uitvoering van barokmuziek opnieuw definieert. Het ensemble gaat verder dan louter muzikale uitvoeringen in hun concerten. Door de stukken te ontleden en ze aan te vullen met tekst, beweging en zelfs videokunst, creëren de muzikanten een unieke concertervaring die het publiek diep in het verhaal meesleept. De groep bestaat uit Kat Carson, Dorota Matejová, Punto Bawono en Yotam Haran.

Maciej Wierzcholowski

Het ensemble wordt vergezeld door Maciej Wierzcholowski. Maciej is een veelzijdige musicus, gespecialiseerd in toetsinstrumenten zoals piano, orgel en klavecimbel. Met prijzen op zijn naam van internationale competities en een indrukwekkende staat van dienst als solist en kamermusicus door heel Europa, leidt hij ook artistieke projecten in Nederland en is hij actief als muziekdocent en hoofdorganist.

Programma

Het ensemble verkent muzikale dichotomieën in het programma Musica Sacra e Profana, met twee secties die sacraal en profaan belichamen. Centraal staan Huygens' Erravi domine en Quoy? Clorinde, aangevuld met passende Franse cantates van Boismortier en Jacquet de la Guerre, en een cellosonate als intermezzo. Andere verkenningen omvatten genre- en stijlcontrasten, die laten zien dat deze verschillen eerder harmonie vormen dan scheiding.

Praktisch

Inloop met koffie/thee vanaf 10.30 uur in de 17de-eeuwse keuken. Het concert begint om 11.00 uur in de Pronkzaal van Hofwijck

Bezoekersinformatie

Toegang

Datum & tijd

Zondag 21 april van 11 tot 12 uur

Locatie

Huygens' Hofwijck

Westeinde 2a
2275 AD Voorburg
Route plannen Route plannen

070 - 38 72 311

Vandaag open tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
zo 12:00 - 17:00 uur
ma - di Gesloten
wo - vr 12:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden

Nog meer ontdekken