Huis Van Gijn

Maak een vetbol in een kopje

Woensdag 21 februari van 13 tot 15 uur

Workshop

Hoewel de ergste kou weg is, kunnen vogels juist nu wat extra voeding gebruiken. De broedperiode breekt weer aan. Kom deze voorjaarsvakantie een vetbol in een kopje maken bij Huis Van Gijn in Dordrecht!

Duurzaam en diervriendelijk

Veel vogelbijvoer dat je in de winkel kunt kopen bevat plastic, dat moet natuurlijk niet in de natuur terecht komen. Ook kunnen de vogels verstrikt raken in de plastic netjes. Een vetbol maken in een kopje is daarom een veel beter idee én je hergebruikt ook nog een leuk oud kopje.

Ga zelf aan de slag

In deze workshop kies je zelf een mooi kopje uit dat je mooi vindt. Van zaadjes, nootjes en ander lekkers maak jij jouw persoonlijke vogelmelange. De natuurlijke kokosolie houdt alles bij elkaar. Tijd om ook nog een pindaslinger te maken, terwijl het vet uithardt.

Doe je mee?

De workshop duurt een halfuur, meedoen kost 4 euro. Museumentree is niet verplicht, wel gratis voorkinderen. Kijk voor meer info en om te boeken op de website van het museum.

Met Museumkaart € 4

Reguliere toegangsprijs € 4