Drents Museum

Familielezing 'Smaken verschillen'

Zondag 26 februari van 14 tot 15 uur

Lezing

Op 26 februari geeft filosoof en kinderboekenauteur Stine Jensen de familielezing Smaken verschillen. Ze gaat in gesprek over filosofie en de rol van schoonheid. De lezing hoort bij de Pompeï-tentoonstelling Sterven in Schoonheid.

Mooi & lelijk

Stine Jensen is onder meer bekend van Het grote boek van Mooi en Lelijk. Hierin schrijft ze over mooie en lelijke taarten en mooie en lelijke kamers. Kortom, over hoe smaken verschillen. In de familielezing verkent ze eerst samen wat filosoferen eigenlijk is. Daarna bespreekt ze wat schoonheid inhoudt. Vragen die aan bod komen zijn 'Wat vind jij een heel mooi woord?' en 'Wat vind je het mooiste kunstwerk dat je ooit hebt gezien?'.

Familieroute Sterven in schoonheid

Je kunt de lezing kan combineren met een bezoek aan Sterven in schoonheid - De wereld van Pompeï en Herculaneum. Hierin staat de kunst en de schoonheid vóór de allesverwoestende vulkaanuitbarsting centraal. Bij de tentoonstelling is een gratis Familieroute vol verrassende opdrachten en leuke weetjes over bijvoorbeeld het dagelijkse leven.

Stine Jensen

Stine Jensen is naast filosoof en schrijver programmamaker bij omroep HUMAN. Voor kinderen maakte ze de televisieprogramma’s Dus ik ben jr en Denktank, een tienerfilosofieprogramma. Naast Het grote boek van Mooi en Lelijk schreef ze onder andere het kinderboek Lieve Stine, weet jij het?, bekroond met de zilveren griffel.

Kosten

De lezing kost € 6 voor volwassenen exclusief museumentree, dat gratis is met de Museumkaart en € 4 voor kinderen, voor wie gratis museumentree geldt.

Bezoekersinformatie

Toegang

Museumkaart geldig

Let op: vooraf reserveren is nodig

Leeftijd

Voor 5 t/m 12 jaar en volwassenen

Datum & tijd

Zondag 26 februari van 14 tot 15 uur

Locatie

Drents Museum

Brink 1
9401 HS Assen
Route plannen Route plannen

0592 - 37 77 73

Vandaag gesloten

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
di - zo 10:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden

Nog meer ontdekken